Deri OSB Yönetimi Yüzlerce Sektör Temsilcisini İftarda Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Deri OSB Yönetimi Yüzlerce Sektör Temsilcisini İftarda Buluşturdu

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, düzenlediği İftar programı ile Bursa protokolünü, yönetim kurulunu, üyelerini ve yüzlerce sektör çalışanını bir araya getirdi.

16.06.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, düzenlediği İftar organizasyonu ile yüzlerce sektör temsilcisi ve çalışanı ile bir araya geldi. OSB Müdürlük Binası bahçesinde gerçekleşen programa yaklaşık 700 sektör temsilcisi ve çalışanının yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan Keskin,Orman Bölge Müdürü Arif Can, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri, BESOB Başkanvekili Cemal Yaşar Kayhan, CLK Uludağ Elektrik Bölge Müdürü Ali Erman Aytaç ve bir çok OSB, STK ve siyasi parti temsilcisi katıldı.
Burada bir açılış konuşması yapan Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın, Ramazan Ayı'nın kaynaştırıcı ruhundan yararlanıp böyle güzel bir organizasyona imza atan OSB yönetimine teşekkür ederken, Bursa için, Türkiye için üreten her yapının, organizasyonun destekçileri olacaklarını söyledi.

Bursa Deri Organize Sanayi Başkanı Rıfat Aygüler ise konuşmasında, "Ülkemizin, Bursamızın, OSB'mizin, sektörümüzün geleceği adına omuz omuza emek birliği yaptığımız siz değerli yönetimimize ve üyelerimize, bu güzel gecemize renk katan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. OSB'mizi Bursamızın, ülkemizin ve dünyanın önemli ekonomik güçlerinden biri haline getirmek için çıktığımız bu yolda göreve geldiğimizden bu yana yönetim kurulumuzla birlikte önemli icraatlara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSAMIZIN YÜZLERCE YILLIK GEÇMİŞİNDE 'DERİCİLİK' İZLERİ

Bursa'nın tarihi milattan öncelere dayanan bir şehir olduğunu hatırlatan Aygüler, "O dönemde Bursamızın ismi olan Prusia 'Gergin deri' anlamına gelmektedir. Yani Bursa'nın 2 bin 600 yıllık dericilik tarihi vardır"dedi.

BURSA BU ALANDA BİR DÜNYA DEVİ OLABİLİR…

Deri ve deri ürünleri imalatında hizmet veren sektör temsilcilerinin ciddi handikaplar içinde bulunduğunu anlatan Aygüler, bu sorunun ancak sektörün bir ana merkezde toplanması ile aşılabileceğini belirtti. Aygüler, bunu sağladıkları takdir de Bursa'nın bu alanda bir dünya markası olabileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Şu anda deri ve deri ürünleri imalatı alanında çalışan firmalarımız kendi varlıklarını sürdürmek için mücadele etmektedirler. Bu yüzden Türk deri ve deri ürünleri sanayinin yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır. Bunun gerçekleşmesi için de bir ana merkeze gerek vardır. Bu ana merkezde deri tabakhanelerinin yanında ayakkabı konfeksiyonu, saraciye konfeksiyonu gibi alanlarda hizmet veren büyük firmaların yer alması gerekiyor. Bu merkezi oluşturabilmemiz için bizim genişlemeye ihtiyacımız var. İnşallah çalışmalarımızı neticelendirip genişlememizi sağladığımızda Bursamız İnşallah bu alanda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın belli başlı üretim merkezlerinden biri haline gelecektir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deri OSB Yönetimi Yüzlerce Sektör Temsilcisini İftarda Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement