Derik'te Meşaleli Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Derik'te Meşaleli Protesto Yürüyüşü

Derik\'te Meşaleli Protesto Yürüyüşü

Derik'te, DBP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bir yürüyüşle, Kobani protesto gösterilerinde gözaltına alınan 8 kişiden 5'inin tutuklanması protesto edildi.

17.10.2014 11:46  Güncelleme: 11:49

Mardin'in Derik İlçesi'nde, DBP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bir yürüyüşle, Kobani protesto gösterilerinde gözaltına alınan 8 kişiden 5'inin tutuklanması protesto edildi.

IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine saldırısını protesto sırasında Mardin'in Derik İlçesi'nde çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 8 kişi dün mahkemeye sevkedildi. Mahkeme 2'si 18 yaşından küçük 5 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 3 şüpheliyi de serbest bıraktı. 5 kişinin tutuklanmasını protesto için DBP ilçe teşkilatı akşam saatlerinde meşalleli bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde meşallelerle ilçe merkezinde yürüyüş düzenleyen grup, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Derik Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Erdem, DBP İlçe Başkanı Adil Aktaş'ın da bulunduğu grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti aleyhinde sloganlar atan grup adına konuşan DBP İlçe Başkanı Adil Aktaş, Kobani'de meydana gelen olayları protesto ederek, hükümeti gösteriler karşısında tahamülsüz davranmakla suçladı. Sıkı güvenlik önlemlerin alındığı yürüyüş ve açıklama sonrasında grup, olaysız dağıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derik'te Meşaleli Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement