Derinkuyu'da Yağmur Kiraz Üretimini Artırdı - Son Dakika
Yerel

Derinkuyu'da Yağmur Kiraz Üretimini Artırdı

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yağmurun da etkisiyle kiraz üretiminde artış yaşandı.

11.07.2015 13:48

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yağmurun da etkisiyle kiraz üretiminde artış yaşandı.

Türkiye'de patates üretiminde önemli yere sahip Derinkuyu'da patates üretimi yapan Kemal Kızılkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2004 yılında alternatif ürün olarak meyveye yöneldiğini söyledi.

Kızıltepe, yetiştirdiği kirazları kendisinin sattığını belirterek, "7 dekar alana 400 meyve ağacı diktim. Bunların arasında kiraz ve vişnenin yanı sıra elma, erik, kiraz, armut ve şeftali de yetiştirdim" dedi.

Yağmurun bu yıl fazla olmasından dolayı üretimde artış yaşandığını aktaran Kızıltepe şunları kaydetti:

"Kiraz ve vişne üretimi bu yıl bol oldu. 4 ton civarında kiraz ve vişne ürünü elde ettim. Meyvecilik alanında daha da verim elde edebilirdim ancak tarımsal sulamadan kaynaklanan borç nedeniyle elektriğim kesildi. Bu nedenle de bazı meyve ağaçlarım kurumak üzere. İlçemizde meyveciliğe fazla ilgi ve rağbet yok. Biz bir taraftan ilaçlar konusunda sorunlar yaşıyoruz diğer taraftan da kuşlarla mücadele ediyoruz. Meyve ağaçlarının budanması konusunda yanlış yapmak istemiyorum. Bu konuda gerekli zirai desteği de alamıyoruz. Bu sene kirazlar çok olduğundan fiyatı da düşük, bunun yanında zor ama zevkli bir iş. Meyve ağaçlarını seviyorum, onlarla çocuklarım gibi ilgileniyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derinkuyu'da Yağmur Kiraz Üretimini Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement