Develi Depreminin 75. Yılı Anıldı - Son Dakika
Yerel

Develi Depreminin 75. Yılı Anıldı

Develi Depreminin 75. Yılı Anıldı

1940 yılında Develi’de meydana gelen depremin 75. yıl anısına İstanbul’da bir konferans yapıldı.

23.02.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1940 yılında Develi'de meydana gelen depremin 75. yıl anısına İstanbul'da bir konferans yapıldı. Konferans, İstanbul Üniversitesi, Bahçelievler Belediyesi, Develi Belediyesi, Mimar ve Mühendisler Grubu, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, Maden ve Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği işbirliğiyle 21 Şubat 2015 Cumartesi gününde Bahçelievler Belediyesi'nin tahsis ettiği Necip Fazıl Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa alanında uzman birçok akademisyenle beraber Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu katıldı. Başkan Cabbar, katılımcılara "Develi'nin Deprem Odaklı Yerel Yönetim Vizyonu" ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Anadolu'nun unutulan bir depremi olan Develi Depremi ve depremde can veren şehitler anıldı. Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Soysallı-Çayırözü Mahalleleri arasındaki Büğüleyen Mevkiine 1940 Develi Depremi Anıtı yapılacağını belirtti. Konferans sonunda katılımcılara katılım sertifikası takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi Depreminin 75. Yılı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement