Devlete Olan Borcunu Kazandığı Madalyalarla Ödüyor - Son Dakika
Güncel

Devlete Olan Borcunu Kazandığı Madalyalarla Ödüyor

Devlete Olan Borcunu Kazandığı Madalyalarla Ödüyor

Isparta'da babasının ölümünün ardından devlet korumasına alınan ve çocuk evlerinde kalan bedensel engelli Muammer Çankaya, 47 yaşında başladığı badmintonda 9 yıl üst üste şampiyonluklar kazanarak, devlete olan vefa borcunu başarılarıyla ödüyor.

20.02.2017 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT YOLCU - Isparta'da babasının ölümünün ardından devlet korumasına alınan ve çocuk evlerinde kalan bedensel engelli Muammer Çankaya, 47 yaşında başladığı badmintonda 9 yıl üst üste şampiyonluklar kazanarak, devlete olan vefa borcunu başarılarıyla ödüyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kalça çıkıklığı nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya gelen Muammer Çankaya, 10 yaşında babasını kaybetmesinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı çocuk evlerinde kalmaya başladı.

Burada 1979 yılına kadar kalan ve eğitimine devam eden Çankaya, 18 yaşına geldikten sonra kurumdan ayrıldı ve kendi imkanlarıyla Isparta Meslek Yüksekokulunda üniversite öğrenimini tamamladı. Geçen sürede evlenen ve bir çocuğu dünyaya gelen Çankaya, 1993 yılında açılan sınavı kazanarak bir zamanlar çocuk olarak kaldığı kuruma bu kez teknisyen memur olarak geri döndü.

Kurumda çalıştığı dönemde Yetiştirme Yurdu Spor Kulubü başkanlığı yapan ve bir arkadaşının aracılığıyla 2008 yılında, 47 yaşındayken badminton sporu ile tanışan Çankaya, bedensel engeli nedeniyle biraz da çekinerek girdiği bu spor dalında şampiyonluklara ulaştı.

Milli takımda "dede" diye hitap ediliyor

Badmintona başladıktan sonra katıldığı her Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında birincilik elde eden ve uluslararası yarışmalarda da aralarında Avrupa ikinciliğinin olduğu çok sayıda derece kazanan Çankaya, haftanın 5 günü antrenmanlarına devam ediyor.

Badminton bedensel engelliler şampiyonlarına katılan en yaşlı sporcu olan ve milli takımda yaşından dolayı "Dede" olarak hitap edilen Çankaya, devlete vefa borcunu bir yandan kazandığı madalyalarla diğer taraftan bir zamanlar kendisinin de kaldığı çocuk evlerindeki çocuklara badminton öğreterek ödemeye çalışıyor.

"Bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum"

Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bir bacağının diğerinden 7 santimetre kısa olduğunu söyledi.

İlk başlarda bedensel engeli nedeniyle bu sporu yapmaktan çekindiğini ancak yanındakilerinin kendini cesaretlendirmesiyle badmintona başladığını belirten Çankaya, "İlk 7 gün biraz zorluğunu çektik. Allah'a şükür bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum. Bunun yanında milli takıma seçildim. 8 yıldır milli sporcuyum. Avrupa ikincilik ve üçüncülüklerim var. Aynı zamanda veteranlar denilen 35 yaş üstünde sağlam sporcularla da mücadele ediyorum. O dalda derecelerim var. "dedi.

Türkiye'de en yaşlı sporcunun kendisi olduğunu, karşısına zaman zaman çok genç sporcuların çıkmasının dezavantajını yaşadığını anlatan Çankaya, buna rağmen Türk bayrağını göndere çektirmek için çaba gösterdiğini dile getirdi.

Badminton milli takımındaki antrenör ve sporcu arkadaşlarının yaşından dolayı kendisine "Dede" diye seslendiğini belirten Çankaya, arkadaşlarının kendisine jest yapıp, üzerinde "dede" yazılı raket hediye ettiklerini, bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti.

Devlete her zaman bir vefa borcunun olduğuna da değinen Çankaya, "İyi ki devletimiz var. Allah bin kere razı olsun. Devlete olan borcumu bu madalyalar ve çocuk evlerinde kalan gençlerimize, badmiton öğreterek ödemeye çalışıyorum." diye konuştu.

Çankaya, Alanya'da düzenlenecek Badminton Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası için antrenmanlarına devam ettiğini, oradan da şampiyon olarak dönmeyi hedeflediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlete Olan Borcunu Kazandığı Madalyalarla Ödüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement