Devr-i Dilruba - Son Dakika
Kültür Sanat

Devr-i Dilruba

Devr-i Dilruba

Geleneksel Türk tiyatrosu orta oyunu tadında iki perdelik komedi "Devr-i Dilruba", 25 Şubat'ta Özel İzmir Tiyatrosu Bab-ı Sanat Sahnesi'nde.

25.02.2017 20:07

Geleneksel Türk tiyatrosu orta oyunu tadında iki perdelik komedi "Devr-i Dilruba", 25 Şubat'ta Özel İzmir Tiyatrosu Bab-ı Sanat Sahnesi'nde...

Fevkalade lu'biyyat nükteli, kahkahalı mufassal ve mükemmel geleneksel türk tiyatrosu Devr-i Dilruba

Yazan – Yöneten: Tarkan Osoy

XV. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri 4 Ödül

*Komedi Ensemble

*Genç Yetenek: M.Emin Ökmen

*Genç Yetenek: Başak Karaldı

*Sahne Tasarımı: İsmail Bayram

Ortaoyunu tadında, iki perdelik komedi… Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları'ndan yeni bir deneysel çalışma daha…

Oyunun yazarı ve yönetmeni Tarkan Osoy'un sekiz yıldır yaptığı araştırma ve çalışmalar sonucunda, tiyatroya, oyunculuğa uyarladığı yeni bir sentez uygulama.

Gölge oyunlarındaki tasvirlerin fiziki hareketleri (eklem yerleriyle birlikte) insanlar üstünde psikolojik etkiler yaratıyor mu?

Fars ve Melodram özellikleri gösteren bu oyundaki en önemli farklılık: Gölge oyunundaki tasvirlerin, insanlar üstünde olumlu psikolojik etkiler yaratan hareketlerinin, yüzde on oranında tiyatroya, oyundaki tiplerin fiziki hareketlerine kurgulanmış olmasıdır.

Sanatseverleri, eski ustalarımızı anmaya, gülüp eğlenmeye, günlük yaşamın eksilerinden soyutlanarak kurtulmaya ve bu deneysel çalışmayı bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.

Taklit Alanlar: Tarkan Osoy, Ayhan Özer, Tahsin Çakır, Selda Günönü, Aynur Damar,  Ece Gökalp, Aynur Özdelibaş, Tolga Çetiner, M. Emin Ökmen,  Fahir Zencirci, Başak Karaldı

Her Bilet Bir Fidan

İzmir Tiyatro - Meydan-i Sühan Oyuncuları, Ege Orman Vakfı ile yaptığı anlaşma ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor ve "Her Bilete Bir Fidan" uygulamasına devam ediyor. Kampanyada satın alınan her bilet için 1 fidan dikilecek ve 5 yıl süre ile sulaması, çapalanması da yapılacak. Fidanın sertifikası oyunun bitiminde hemen teslim edilecek. Siz de bunun bir parçası olun ve bir oyun süresince tüketilen enerjinin ve yaratılan karbon salınımının en az 100 bin katını doğaya oksijen olarak armağan edin.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement