Dha Yurt: PKK'dan Çocuklarını İsteyen Ailelere Zabıta Müdahalesi İddiası - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: PKK'dan Çocuklarını İsteyen Ailelere Zabıta Müdahalesi İddiası

Dha Yurt: PKK\'dan Çocuklarını İsteyen Ailelere Zabıta Müdahalesi İddiası

Ortaokul 2'nci Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki oğlu Mazlum Eşiyok için eylem yapan İsmail ve Bedriye Eşiyok, müdahale sırasında zabıta tarafından tartaklandıklarını söylediler.

01.06.2014 13:27

Ortaokul 2'nci Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki oğlu Mazlum Eşiyok için eylem yapan İsmail ve Bedriye Eşiyok, müdahale sırasında zabıta tarafından tartaklandıklarını söylediler. Zabıtaların saçından tutarak sürüklediğini belirten Bedriye Eşiyok, "Belediye görevlileri sabah eylem yaptığımız alana gelerek bizi kovdu. Ben direnince saçımdan tutarak beni darp ettiler. Benim amacım sadece 13 yaşındaki çocuğuma kavuşmaktır. Biz barış istiyoruz. Evladıma kavuşuncaya kadar eylemimi devam edeceğim. Biz çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz" dedi. Zabıta ekiplerinin kendilerine hücum edercesine saldırdığını söyleyen Baba İsmail Eşiyok ise, "Bize buranın yasak olduğunu söylediler. Biz biraz ileriye gittik. Oraya da geldiler ve bize hücum edercesine saldırdılar. Bizi dövmek istediler. 'Burada durmayın, cehennemin dibine gidin' dediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Biz çocuğumuzu istiyoruz"diye konuştu.

2 ay önce PKK'ya katılan 19 yaşındaki kardeşi Fatih Eren için eylem yapan Erhan Erem ise, "Bu ailelerin hepsi aslında BDP'ye oy vermiş ve BDP'nin tabanından kişiler. Eylem yapan aile sayısı her geçen gün artıyor. Bu binleri, on binleri bulacaktır. Aileleri kontrol etmekte zorluk çekiyoruz. Belediye burada eylem yapmamıza izin vermiyor. Ancak biz barışı ve çocuklarımızı istemeye devam edeceğiz. Gerekirse burada açlık grevi, ölüm orucu yapacağız. Bu seçenekleri de değerlendiriyoruz. Belediye yetkilileri ailelere 'Ajan, AKP işbirlikçisi hain' diye psikolojik baskı uyguluyor. Bu ailelerin hiç bir partinin üyesi, ajan, işbirlikçi, hain olmadığını söyledik. Hatta benim polis olduğumu söylemişler.Annelere saldıracaksa, yaşam alanı sağlamayacaksa biz başka yerde de eylemimizi sürdüreceğiz. Yarın AKP önünde de oturabiliriz. Bizim hiç bir partiyle ilişkimiz yok. Biz açlık grevini başlatmayı, gerekirse ölüm orucu yapacağız. Burada bir baba kendini yakmak istedi. Ben engelledim "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: PKK'dan Çocuklarını İsteyen Ailelere Zabıta Müdahalesi İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement