Dikmen'de Çadırlarda Yaşayan Suriyeliler Tahliye Edildi - Son Dakika
Yerel

Dikmen'de Çadırlarda Yaşayan Suriyeliler Tahliye Edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Dikmen Vadisi’nde yaşayan Suriyeliler tahliye edilerek, kurdukları naylon çadırlar kaldırıldı.

30.01.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Dikmen Vadisi'nde yaşayan Suriyeliler tahliye edilerek, kurdukları naylon çadırlar kaldırıldı.

Ankara'da sabah saat 06.00 civarında başlayan ve geniş emniyet tedbirlerinin alındığı tahliye işlemleri sırasında herhangi bir olay yaşanmadı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, güvenlik önlemleri altında çok sayıda dozer, ambulans ve itfaiye araçlarının da hazır bulunduğu 3 saatlik bir çalışma sonucu tahliye işlemini gerçekleştirdi. Dikmen Vadisi 4. ve 5. etapta Suriyeliler tarafından kurulan 34 çadır ve baraka boşaltıldı. Çadırlarda sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileler ise, zabıta ekipleri tarafından zabıta araçlarıyla belediye otobüslerine taşındı. Suriyeli ailelerin özel eşyalarını almasına izin verilirken, ekipler tarafından iyice aranan çadırlar yerlerinden söküldü. Tahliye sonrası Fen İşleri ekipleri, Dikmen Vadisi'ndeki enkazları temizledi.

Naylon çadırlarda zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışan 84 Suriyeli, belediye otobüsleri ile bir okulun spor salonuna götürüldü. Burada kayıtları alınan Suriyeli aileler, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi organizasyonu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan kamplara gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Dikmen Vadisi'nde izinsiz olarak çadırlarda yaşayan Türk vatandaşları için de tahliye tebligatı yaptı. Tahliye kararları ailelere teslim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikmen'de Çadırlarda Yaşayan Suriyeliler Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement