"Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi" Yarın Açılıyor - Son Dakika
Yerel

"Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi" Yarın Açılıyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (İSU) yapılan "Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi" yarın hizmete girecek.

02.10.2013 13:48

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (İSU) yapılan  "Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi" yarın hizmete girecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dilovası Tavşancıl bölgesinin atık sularının arıtılması amacıyla yapılan tesiste çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

Azot ve fosfor giderimi ile evsel atık sularının arıtılacağı tesisten 10 bin kişinin faydalabileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tesis, ilk etapta bin metreküp/gün debi kapasiteli olarak, 5 bin nüfus/gün için yapıldı. İhtiyaç halinde, modüler olarak inşa edilen tesisin kapasitesi, ilave üniteler konularak artırılabilecek.

İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde altısı Modüler Atıksu Arıtma Tesisi olmak üzere 16 atıksu arıtma tesisi inşa etti. Modüler Atıksu Arıtma Tesisleri Kandıra Bağırganlı, Karamürsel Valideköprü, İzmit Hakkaniye ve Akmeşe, Derince Çavuşlu ve Dilovası Tavşancıl'da yer alıyor." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi' Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement