Diş Hekimleri Eskişehir'de Günlerini Kutladı - Son Dakika
Yerel

Diş Hekimleri Eskişehir'de Günlerini Kutladı

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü nedeniyle Eskişehir-Kütahya-Bilecik Diş Hekimleri Odası üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

23.11.2015 15:54  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Dişhekimliği Günü nedeniyle Eskişehir-Kütahya- Bilecik Dişhekimleri Odası üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Burada açıklama yapan Oda Başkanı Cihat Arkan, toplumun ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesinde üstlendikleri sorumluluk içinde hareket ederek, karşılaştığı sorunları çözmek zorunda olduklarını söyledi. Hizmete açılan Ağız-Diş Sağlığı Merkezleri, poliklinik ve muayenehanelerin hizmetlerin ulaşımını kolaylaştırdığını belirten Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanı Cihat Arkan, "Çocuklara verilen koruyucu tedavi hizmetlerinin yüzde 2 gibi düşük bir oranda olduğu buna karşın başta çekim ve protez olmak üzere diğer tedavi edici hizmetlerin daha yüksek oranlarda yer aldığı görülmektedir. AB kişi başına senelik diş macunu tüketme miktarı 400 miligram ilken ülkemizde bu miktar 100 miligrama bile ulaşamamaktadır" dedi.

10-12 yaş arası çocuklarımızda en az 1 diş fırçası bile düşmediğini, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmediğini hatırlatan Arkan, en ucuz tedavi koruyucu tedavi ve bu sürecin çocukluktan itibaren başlaması gerektiğini kaydetti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın meslektaşları olarak Tepebaşı Çocuk Ağız ve Diş Hastanesi'ni hizmete açarak, gerekli önlemi aldığını belirten Oda Başkanı Arkan, "İlimiz, çocukların ağız ve diş sağlığı hizmetine ulaşabilmesi kolaylığı açısından ülkemizde oldukça istisnai ve üstün bir konumdadır. Eskişehirimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek alınmakta, özenilmekte ve tüm camiaca takdir edilmektedir. TDB ve Dişhekimleri Odaları kuruluşlarında itibaren hiçbir siyasi görüşün etkisinde kalmada etik değerlere saygılı, bilimsel temelli ağız diş sağlığı hizmetlerini, toplum genelinde önceleyen politikaları savunmuş ve savunmaya da devam edecektir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diş Hekimleri Eskişehir'de Günlerini Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement