Dışişleri: Lavrov'un Bilgi Paylaşımı Yapılmadığı İddiası Tamamen Yalan - Son Dakika
Güncel

Dışişleri: Lavrov'un Bilgi Paylaşımı Yapılmadığı İddiası Tamamen Yalan

Dışişleri: Lavrov\'un Bilgi Paylaşımı Yapılmadığı İddiası Tamamen Yalan

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'nin bilgi paylaşımı yapmadığı iddiası tamamen asılsızdır" dedi.

04.02.2016 09:51  Güncelleme: 16:00

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Rus uçaklarının Türk hava sahasının ihlali ile igili açıklamasına, "Rusya Federasyonu, 29 Ocak'taki bu son ihlalden sonra da aynı taktiği izlemektedir. Bakan Lavrov'un ifadelerindeki, Türkiye'nin bilgi paylaşımı yapmadığı iddiası ise tamamen asılsızdır" sözleriyle karşılık verdi.

"SORUNUN ÇARPITILMASI AMACI TAŞIMAKTADIR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in konu ile ilgili soruya verdiği cevap şöyle; "Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov'a atfen Sputnik ajansınca yayınlanan ifadeler, Rusya Federasyonu'nun Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ortaya çıkan sorunun çarpıtılması amacı taşımaktadır. Mesele Türk hava sahasının Rusya Federasyonu uçaklarınca ihlal edilmesinden ibarettir. Bunun Koalisyon'un Suriye'deki harekatıyla hiçbir alakası yoktur.

"TÜM DÜNYANIN BİLDİĞİ GERÇEKLERİ İNKAR EDİYORLAR"

Esasen Rusya Federasyonu, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen Rus savaş uçağı hadisesinden bu yana çelişkili ve tüm dünyanın bildiği gerçekleri inkar eden bir yaklaşım içindedir. Nitekim, 24 Kasım'da da hava sahası ihlali olmadığını iddia eden Rusya Federasyonu, ardından bunu kanıtlayamamış, uçağın kara kutusunun hasar gördüğü bahanesinin arkasına sığınmıştır.

"BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMADIĞI İDDİASI ASILSIZDIR"

Rusya Federasyonu, 29 Ocak'taki bu son ihlalden sonra da aynı taktiği izlemektedir. Bakan Lavrov'un ifadelerindeki, Türkiye'nin bilgi paylaşımı yapmadığı iddiası ise tamamen asılsızdır."

"GEREKLİ İKAZ VE UYARILARDA BULUNULMUŞTUR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Hava sahamızın ihlali sonrasında Rusya Federasyonu'nun Ankara'daki Askeri Ataşesi askeri makamlarımızca çağrılmış, ihlal konusunda bilgi verilmiş ve gerekli ikaz ve uyarılarda bulunulmuştur. Hava sahamızın ihlaline karşı tepki göstermek, tedbir almak ve mukabelede bulunmak uluslararası hukuktan kaynaklanan egemen yetkimizdir. Türk hava sahasına yönelik ihlallerin sürdürülmesinin somut sonuçlara yol açacağına, bunun sorumluluğunun da bütünüyle Rusya Federasyonu'na ait olacağına dair uyarılarımız Rusya Federasyonu'nun Ankara'daki Büyükelçiliği'ne sarahaten ifade edilmiştir" dedi.

"DİYALOGLA ÇÖZÜM ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Her halükarda biz, 24 Kasım'dan bu yana ülkemize yönelik olarak Moskova tarafından yürütülen karalama kampanyasına ve provokasyonlara rağmen, sorunun başından bu yana sergilediğimiz serinkanlı duruşu bugün de muhafaza ediyoruz. Bu vesileyle de mevcut gerginliğin diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri: Lavrov'un Bilgi Paylaşımı Yapılmadığı İddiası Tamamen Yalan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • hasmet: ben rus karisi istirem 12 2 Yanıtla
  • rus man: TURKİYE hep gelmek NATO/AB oyunları.Rusya yok problem Türk halk,Rusya var problem sizin yonetim.Rusya halk aşık Turkiye halk.Turkiye halk aşık Rusya halk.Ama siz düşürdü haksız bizim uçak.Sizin yonetim yok gitmek,biz düşünmek intikam almak,vurmak Turkiye.Ama AKP gitti,problem bitti.Siz var iyi düşunmek. Rusya var çok güclü ülke.Bizde var atom bomba,füze,sizde var iman,meyve sebze.Haraşo?Siz sadece yapmak dua,beddua.Şimdi davayi davayi. 1 12 Yanıtla
  • zırtolar: Rus yalanı 8 3 Yanıtla
  • vatan: burnu kaldiran vatan hainini bitirin 4 2 Yanıtla

Advertisement