Disk Trakya Bölge Temsilcisi Kuday: "Bütün İşçileri Disk'te Birleşmeye Çağırıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Disk Trakya Bölge Temsilcisi Kuday: "Bütün İşçileri Disk'te Birleşmeye Çağırıyoruz"

Disk Trakya Bölge Temsilcisi Kuday: "Bütün İşçileri Disk\'te Birleşmeye Çağırıyoruz"

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, işçilerin DİSK sayesinde daha fazla hak sahibi olduğunu belirterek, bütün işçileri DİSK’te birleşmeye çağırdı.

16.06.2015 16:11

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, işçilerin DİSK sayesinde daha fazla hak sahibi olduğunu belirterek, bütün işçileri DİSK'te birleşmeye çağırdı.

DİSK Trakya Bölge Temsilciliği üyeleri, 15-16 Haziran İşçi Direnişinin 45'inci yılında basın açıklaması yaptı. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Park'ta grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, metal işçilerinin açlık sınırının üstünde, rahat geçinebilecekleri bir ücret istediklerini belirterek, "Metal işçileri köle gibi çalıştırılıyor ve hak ettikleri ücreti emeklerinin karşılığını alamıyor. DİSK 15-16 Haziran İşçi Direnişi ile var olmuştur. İşçilerimiz DİSK sayesinde daha fazla hak sahibi oluyor, daha fazla özgürlük elde ediyor. Her zaman işçilerimizin yanında olduk ve her zaman onların yanında olacağız. Şimdi seçimler bitti ve patronlar aynı düzen devam etsin istiyor. Patronlar, işçiler köle gibi çalışsın, hiçbir şeye ses çıkarmasın, sefalet ücretlere razı olsun istiyor. O yüzden patronlar DİSK'e karşı çıkıyor. DİSK'li işçi, hakkını arayan, sesini çıkartan işçidir. O yüzden bütün işçileri DİSK'te birleştirmeye çağırıyoruz. 1970 15- 16 Haziran'ında işçilerin direnişindeki kararlılığı göstererek inadına DİSK diyoruz" dedi.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Disk Trakya Bölge Temsilcisi Kuday: 'Bütün İşçileri Disk'te Birleşmeye Çağırıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement