Diyabet, Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri - Son Dakika
Yerel

Diyabet, Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri

Ulukışla İlçe Grup Sağlık Başakanlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, "Diyabet, Obezite ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi.

15.05.2014 18:03

Ulukışla İlçe Grup Sağlık Başakanlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, "Diyabet, Obezite ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sminerde, Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Endokrinoloji ve Metebolizma Bölümü Anabilim dalı Üyesi Prof. Dr. Tamer Tetiker, yaptığı konuşmasında, Türkiye'de diyabet ve obezite hastalığının hızla artış gösterdiğini ifade etti.

Sağlıksız beslenmenin zararlarını besin piramidi ile açıklayan Tetiker, şunları kaydetti:

"Yapılan araştırmalara göre 1997 yılında yüzde 7,2 olan diyabet hastası, 2010 yılında yüzde 13.6 oranına yükseldi. 10 dakikada aldığımız kalori için 8 saat tempolu koşmamız gerekiyor. Egzersiz için sabah saatleri uygun değildir. Akşam yemekten 1-2 saat sonra yaparsak daha sağlıklı olacaktır."

Ulukışla İlçe Grup Sağlık Başakanı Dr. Yılmaz Yücel de, ailesinde diyabet hastalığı ve kilosu fazla olan ile hareketsiz, sağlıksız beslenen kişilerin diyabet hastalığı açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Toplantıya, Kaymakam Ferhat Atar, Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Ertan Değirmencioğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyabet, Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement