Diyanet İşleri Başkanı Görmez Ahlat'a Gelecek - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Ahlat'a Gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Ahlat\'a Gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Cuma günü Bitlis’in Ahlat ilçesine gelerek “Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu”nun açılışını gerçekleştirecek.

03.09.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Cuma günü Bitlis'in Ahlat ilçesine gelerek "Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu"nun açılışını gerçekleştirecek.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Cuma günü Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in katılımıyla bir açılış yapılacağını belirterek, "Ahlat'ta yaptığımız Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursunu bitirerek faaliyete geçirdik. Kur'an kursumuz 40 kişilik kapasitesi var. Şu anda da öğrencilerimiz kursa başladılar. Bu hafta inşallah Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr.Mehmet Görmez'in katılımıyla resmi açılışını da yapacağız. Geçen yıl Yatılı Erkek Hafızlık kursumuzu açarken Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız teşrif ettiler. Bu yılda açılışını yapacağımız bayan hafızlık kursuna Diyanet İşleri Başkanımızın katılacak olması bizleri oldukça mutlu etti. Ahlat halkı da merakla bu açılışı bekliyor. İnşallah Cuma günü saat 17.00'da ilçemizin Tunus Mahallesinde bulunan kursumuzun açılışını yapacağız. Ahlat'taki tüm bay ve bayan vatandaşlarımızı açılışa bekliyoruz. Bu kurs inşallah sadece Ahlat'a değil bölgeye hitap edecektir. Daha yeni açılmasına rağmen yoğun bir talep var. İnşallah ekim ayının başlarında sınavla kursumuza öğrenci alacağız. Bu kursumuz kısa süre içerisinde bayan hafızlarını yetiştirecektir. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Van'ın Tuşba ilçesine de tayinim çıktı. Ahlat'tan ayrılmadan önce kursumuzun açılışına katılacak olmaktan ayrıca bir sevinç duydum. Öte yandan burada ki açılışın ardından ilçemizin Kale Mahallesinde bulunan Sıddıkiye Erkek Yatılı Kur'an kursunun da açılışı yapılacaktır" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Ahlat'a Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement