Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen Hafızlık Kur’an Kursu diploma törenine katıldı.

15.11.2015 13:29

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde düzenlenen Hafızlık Kur'an Kursu diploma törenine katıldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde faaliyet gösteren Eyüp Kur'an Kursu öğrencilerinin diploma aldığı Hafızlık Kur'an Kursu diploma töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe Müezzini Ali Nuhas, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Eyüp Sultan Kur'an Kursu Dernek Başkanı Ali Bulut, "16 sene önce Hafızlık cemiyetleri son bulacak demiştik. 16 yıl sonra Cenab-ı hak tekrar nasip etti ve Gölcük'te yeniden hafızlık cemiyetimizi yapıyoruz. İnşallah buradan 250 metre uzaklıkta Kur'an Kursumuzun da temelini atacağız. Allah bizleri Kur'an dan ve doğru yoldan ayırmasın" ifadelerini kullandı.

Eyüp Sultan Kur'an Kursu hazırlık sınıfı öğrencilerinden oluşan Vav Tasavvuf Grubu'nun ilahi dinletisinin ardından Sakarya Müftü Yardımcısı Mehmet Korkmaz, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kur'an'ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim dinletisinin ardından Kabe Müezzini Ali Nuhas, öğle ezanını okuyarak müminleri namaza davet etti.

Daha sonra cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bizlere kerim kitabı lütfeden bize Kur'an'ı öğreten, bize hidayeti gösteren Rabbimize sonsuz hamd olsun. Bugün Kur'an'ı kalplerine zihinlerine yazan hafız yavrularımıza ömür boyu başarılar diliyorum. Birkaç hafta önce Ankara'da yaşanan bir katliamın henüz acısı hepimizin üzerindeyken dün akşam insanlık Paris'te yaşanan katliamla sarsıldı. Aynı gün Lübnan'da, Beyrut'ta benzer bir saldırıyla insanlar hayatını kaybetti. İşlenen en büyük cinayet yeryüzüne güzellikler getirmesi için gönderilen bir dinin cinayetlerle anılmasıdır. Yeryüzündeki en büyük cinayet ahlaksızlıklarla ve cinayetlerle oluşturulan bir korkunun Cihad olarak adlandırılmasıdır. Allah Kur'an ile nice kavimleri yükseltmiştir. Bu kitabı reddeden nice kavmi de helak etmiştir. İslam'ın adının ahlak ve hukuk dışı olaylarla anılıyor olması kabul edilemez bir şeydir. Bunlar öyle birkaç teröristin planladığı şeyler değildir maalesef. O yüzden biz yeryüzündeki bütün Müslümanlar bir araya gelerek dinimiz İslam'a yönelik bu tehdit üzerinde durmalıyız. İslam bu tür haydutların tehdidi altındadır. Bu ancak bilimle, marifetle, hikmetle, Kur'an'ın rahmetini bütün insanlığa anlatmakla yok edilebilir" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri olarak İslam'ı açıklama görevini üstlendiklerini kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Yüce kitap Kur'an-ı Kerim bizim her şeyimiz. Okunması, dinlenilmesi, hediye edilmesi bile bir ibadet. Asıl büyük ibadet ise onu anlamak ve yaşamak. Çünkü yeryüzünde Kitab-ı Kerim'i anlamak için çaba sarf etmek lazım. Önce elbette okumamız lazım. Hiçbir Müslüman evladının Kur'an'ı eline alıp okumaktan mahrum kalmaması lazım. O yüzden biz diyanet işleri olarak bütün müfredatı değiştirdik. Daha önce biz, 'Ben öğrenmek istiyorum' diyerek bize gelene Kur'an'ı öğretiyorduk. Artık biz onlara öğretmek için onların ayağına gidiyoruz. Biz şu anda 120 bin personelimizle tüm kardeşlerimizin ayağına gidiyoruz. Siz bize gelmek zorunda değilsiniz. Biz size gelmek zorundayız. Kur'an hayat veren bir kitaptır. Kur'an olmadığı zaman hayat yok olur. Öncelikle evlerimizi ve kalplerimizi harabeden kurtarmak için yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi Kur'an'ı okumaktır. Çünkü Kur'an Rabbimizin kelamıdır. Hiçbir mümin kendisini bundan mahrum edemez. Ancak okumak yetmez. Asıl gaye anlamak. Üzerinde tefekkür edilmeden, düşünülmeden yapılan okumaların faydası yoktur. Anlamamız lazım. Anlamak için çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Göremez, "Hafız gençlerimiz hafızalarını canlı birer musafa dönüştürüyor. Ama bununla kalmamaları lazım. Mutlaka Kur'an'ı anlamaları lazım. Bütün hafızlarımızın mutlaka anlayacak kadar Kur'an'ın dilini bilmesi gerekiyor. Bütün hafız kardeşlerimizin aynı zamanda alim olması gerekiyor. Mevlana hazretleri diyor ki, 'Herkes Kur'an'ı Kur'an'a hizmeti kadar anlar.' Bazen Kur'an hakkında araştırma yapmış insanların zaman içerisinde ondan uzaklaştığını görüyorsunuz. Kur'an'ın böyle bir özelliği var. Kur'an kendisine samimiyetle yaklaşmayanları kendisinden uzaklaştıran bir kitap. Kur'an zalimlerin sadece hüsranını arttırır. Bugün Kur'an mütehassisi olup Kur'an'dan uzaklaşan nice insanlara şahit oluyoruz. Çünkü Kur'an Doçent olmak için, profesör olmak için okunacak bir kitap değil. Kur'an Allah'ın yolunda kalmak için okunacak bir kitap. Ona hizmet ettikçe Kur'an kendisini mümine açar. Ama hayatından çıkartırsa, Kur'an da onu hayatından çıkartır. Hafızlık Kur'an sarayına girişin anahtarıdır. Ama mühim olan sadece girmek değil, o saraya girip temaşa etmektir" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Eyüp Sultan Kur'an Kursu'nda eğitimlerini tamamlayarak hafız olmaya hak kazanan öğrencilerin diplomalarını verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement