Diyanet Sen Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Diyanet Sen Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Diyanet Sen Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Diyanet Sen Manisa Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Şahin, "15 asırdır aynı dine inanan aynı kıbleye yönelen aynı Ezan’ı dinleyen erkeği kadını ve çocuklarıyla tüm halkımızı camilerimizde bir araya gelmeyi, camilerimizi doldurmayı, camilerimizde bir ve beraber olmayı, devletimizde birliği beraberliği ve bekası için beraber dua etmeye onları beklediğimizi belirtmek isteriz."Diyanet Sen Manisa Şubesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Memur-Sen’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

13.10.2015 15:30

Diyanet Sen Manisa Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Şahin, "15 asırdır aynı dine inanan aynı kıbleye yönelen aynı Ezan'ı dinleyen erkeği kadını ve çocuklarıyla tüm halkımızı camilerimizde bir araya gelmeyi, camilerimizi doldurmayı, camilerimizde bir ve beraber olmayı, devletimizde birliği beraberliği ve bekası için beraber dua etmeye onları beklediğimizi belirtmek isteriz."

Diyanet Sen Manisa Şubesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Memur-Sen'de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Diyanet Sen Manisa Şube Başkan Yardımcıları Ramazan Şahin, Murat Emgener ve Recep Dönmez katıldı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Camiler Haftası ve Din Görevlileri Haftası olarak ayrı ayrı kutlanması gerektiğini söyledi. Sofuoğlu, "Bu vesileyle bütün din görevlilerimizin bu haftasını kutluyor. Hiç bir sorunun kalmadığı sosyal ve özlük haklarının en üst düzeyde olduğu din görevlilerimizin bir dönem olması dileğiyle hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza da camilere sahip çıkmalarını camilerin bizler için hayatın merkezinde büyük bir anlamı olduğunu özellikle ifade ediyorum." şeklinde kaydetti.

"MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN CAMİLERDE DUA EDELİM"

Sofuoğlu'nun ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası'yla ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet Sen Manisa Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Şahin, mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını ve 20 milyon insana her hafta cuma günleri verilen hutbelerde ve yaklaşık 6 milyon öğrenciye ise yaz ve kış Kur'an kurslarında ulaştıklarını söyledi. Şahin, "Ülkemizin en ücra köy ve mahallelerinde devletimizi temsilen bazen tek devlet görevlisi olduğumuzu bu yüzden de devlet nezrindeki ehemniyetimizinde bilincindeyiz. Devletimizin de din görevlilerine moral ve motivasyon konusunda gerekli desteği vermesini bekliyoruz. Din görevlilerine özel din görevlileri günü şeklinde kutlanmasını Diyanet Sen olarak talep ediyoruz. 15 asırdır aynı dine inanan aynı kıbleye yönelen aynı Ezan'ı dinleyen erkeği kadını ve çocuklarıyla tüm halkımızı camilerimizde bir araya gelmeyi, camilerimizi doldurmayı, camilerimizde bir ve beraber olmayı, devletimizde birliği beraberliği ve bekası için beraber dua etmeye onları beklediğimizi belirtmek isteriz. Bu vesileyle özellikle son aylarda terör olaylarında şehit düşen askerlerimizi, polislerimizi rahmet minnet ve şükranla dualarımızla bir kez daha hatırlıyoruz." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet Sen Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement