Diyanet-Sen'den AA Edirne Bölge Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Diyanet-Sen'den AA Edirne Bölge Müdürlüğüne Ziyaret

Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu, Fiziksel Engelliler Federasyonu organizasyonuyla bu yıl da engellileri Umre'ye götüreceklerini söyledi.

19.11.2015 15:24  Güncelleme: 15:28

EDİRNE (AA) – Diyanet – Sen Edirne Şube Başkanı ve Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu, Fiziksel Engelliler Federasyonu organizasyonuyla bu yıl da engellileri Umre'ye götüreceklerini belirtti.

Aynı zamanda Fiziksel Engeliler Federasyonu Yönetim  Kurulu Üyesi de olan Eroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı konuşmada, engellilerin Umre ziyaretinde oradaki ibadetleri engellilerin anlayabileceği dilde anlatacak rehberlerin bulunmasının daha faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

İlkini geçen yıl organize ettikleri Umre ziyaretini Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında 190 engelli için bu yıl mart ayında yine organize edeceklerini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Engellilerin ferdi gitmesinin kıymeti yok, tabi ki gidebilirler bunda bir engel yok. Ancak oradaki ibadetleri, duaları onlara, onların dilinde anlatmak gerek. Yoksa gözleriyle gördüklerinin dışında bir şey anlamıyorlar. Geçen yıl engelli grubuyla gittiğimiz Umre'de işitme engelli bir bayan kafileye katıldı. Bize anlattığı şuydu, 'Ben 13 gündür buradayım ama sizinle 2 gün geçirmesem bir şey anlamadan dönecektim. Sadece baktım, lezzeti alamadım, iyi ki size rastladım.' dedi.

Sadece işitme engelli olarak düşünmeyelim görme, ortopedik engellilerin de gideceği Umre'de onların hassas olan ruhlarına hitap edecek rehberlerle beraber gitmelerinin ibadeti  daha faydalı kılacağını ifade etmek istiyorum. Fiziksel Engelliler Federasyonu olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın çatısı altında ikinci kez organize ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz ve refakatçileri de bizlere Dünya Engelliler Derneği üzerinden ulaşabilirler."

Eroğlu ayrıca, Suuidi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud'un desteklediği engelliler okuluyla da bir değişim programı yapmak istediklerini kaydetti.

Değişim programını anlatan Eroğlu, "Suuidi Arabistan'dan 20 engelli ülkemize gelecek Edirne, İstanbul, Bursa, Ankara ziyaretlerimiz olacak onları ağırlayacağız, Türkiye'den de 20 engelli Suuidi Arabistan'a gidecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet-Sen'den AA Edirne Bölge Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement