Diyanet Sendikalarından "Kpss Usulsüzlüğüne" Tepki - Son Dakika
Yerel

Diyanet Sendikalarından "Kpss Usulsüzlüğüne" Tepki

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay ve Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Siirt Şube Başkanı Haydar İbin, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapılmasına tepki gösterdi.

15.05.2015 10:54

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay ve Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Siirt Şube Başkanı Haydar İbin, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapılmasına tepki gösterdi.

Özay, AA muhabirine, KPSS başta olmak üzere herhangi bir sınavda kopya çekmenin veya usulsüzlük yapmanın İslam diniyle bağdaşmadığını belirtti.

İnsanların yıllarca emek verip okuduktan sonra bir meslek sahibi olmak için KPSS'ye girdiğini ifade eden Özay, "KPSS'de usulsüzlük yapmak İslam'a aykırıdır. Usulsüzlük sonucu elde edilen gelir, başkalarının hakkı gasp edildiği için haramdır. Çünkü bu şekilde elde edilen gelir, o sınava giren herkesin hakkının yenilmesi anlamına gelmektedir" diye konuştu.

KPSS ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, bu kapsamda adalete hesap verileceğine inandığını işaret eden Özay, bu usulsüzlüğün Allah katında da suç olduğunu vurguladı.

"Allah'tan af dilenmeli"

Diyanet-Sen Şube Başkanı İbin de KPSS veya herhangi bir sınavda usulsüzlük yapılarak sahip olunan meslekten kazanılan gelir için tövbe edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kopya gibi usulsüzlüklerin caiz olmadığını dile getiren İbin, "Bu durum haksız menfaat ve kazanç elde edildiği, hatta aldatmaya sebebiyet verdiği için günahtır. Bu, başkalarının hakkının önüne geçilmesi sözkonusu olduğundan büyük vebaldir" şeklinde konuştu.

İbin, benzeri durumların yaşamın çeşitli evrelerinde pek çok kişinin başına gelmiş olabileceğine dikkati çekerek, "Bu gibi durumlardan dolayı kul hakkına girilen kişilerden imkan varsa helallik alınması, aksi takdirde Allah'tan af dilenmeli, tövbe edilerek pişmanlık dile getirilmelidir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet Sendikalarından 'Kpss Usulsüzlüğüne' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement