Diyarbakır Atığını Kaynağında Ayırıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Atığını Kaynağında Ayırıyor

Diyarbakır Atığını Kaynağında Ayırıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, katı atığını kaynağında ayırma uygulaması başlattı. Kayapınar bölgesini pilot uygulama alanı seçilirken, uygulama kent geneline yayacak.

11.11.2014 22:02  Güncelleme: 09:21

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, sitelerin yoğun olduğu Kayapınar bölgesinde katı atıkları kaynağında ayrıştıran uygulamaya geçti.

Bu amaçla kağıt, cam, metal gibi geri dönüşümü olan atıklar için Çevsan tarafından sitelere konteynır konuluyor. Diğer evsel atıklar için ise site yönetimleri tarafından çöp konteynırları alınıyor. Sitelerin çöp konteynırları almalarını sağlamak için Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından karar alındı. Uymayan site yönetimleri hakkında ise cezai işlem uygulanabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipler pilot bölge olarak seçtiği Kayapınar bölgesinde 81 sitede 5751 daireye girerek atıkların kaynağında ayrıştırılması için bilgilendirerek tebligat yaptı. Farkındalık çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ekipleri, ziyaret ettikleri evlere çanta içinde havlu, sıvı sabun, duvar saati, sticker, magnet gibi malzemeler dağıtıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent genelinde pankart, bilbord gibi tüm bilgilendirici mecraları kullanıyor.

ELKAAN: KENT GENELİNE YAYILACAK

Sitelerin yoğun olduğu Kayapınar'da çalışmalarına başladıklarını belirten Daire Başkanı Şahin Elkaan, "Hemen ardından Bağlar'ın Bağcılar, Yenişehir ve Sur bölgelerinde çalışmalara başlayacağız. Mart 2015'te Diyarbakır il merkezi geneli atıkların kaynağında ayrıştırılması çalışmasıyla tanışmış olacak. Böylece çalışmalarımız iki yıl içinde bitirilmesini öngördüğümüz Katı Atık Entegre Tesis Projesi'ne hazırlık olacak. Proje kapsamında geri dönüşüm ünitesi yapacağız. Ayrıca temizlik işlerinin tek elde yürütülmesi için de bir ön çalışma olacak" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Atığını Kaynağında Ayırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement