İmkansızlıklar Başarıyı Engelleyemedi, TEOG 1.leri Diyarbakır'dan Çıktı - Son Dakika
Güncel

İmkansızlıklar Başarıyı Engelleyemedi, TEOG 1.leri Diyarbakır'dan Çıktı

İmkansızlıklar Başarıyı Engelleyemedi, TEOG 1.leri Diyarbakır\'dan Çıktı

Diyarbakır'da 16 öğrenci TEOG'da tüm soruları doğru yanıtladı. 16 öğrenciden 4'ü devlet okullarında eğitim görüyordu ve pek çok imkansızlıklara rağmen 1. oldular.

10.01.2017 09:50  Güncelleme: 10:56

TEOG sınavlarının sonuçları geçen hafta sonu açıklanırken, Diyarbakır'da 12'si özel okul, 4'ü devlet okulu olmak üzere toplam 16 öğrenci sınavda bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri oldu.


TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BAŞARI ENGELLENEMEDİ
Devlet okulunda eğitim görüp Türkiye birincilerinden biri de Diyarbakır'da toplumsal olayların sık sık yaşandığı Bağlar İlçesi'nde bulunan Koşuyolu Ortaokulunda eğitim gören Esra Çukur oldu. Babası aşçı annesi ev hanımı olan ve 3 kardeşi bulunan Esra, yaşanan olaylar nedeniyle okulunun bir ara kapalı kalması ve ardından bir çok öğretmeninin açığa alınmasına rağmen büyük bir başarı sağlayarak TEOG'da Türkiye birinciliği alması hem okulunu hemde ailesini gururlandırdı.

"ELEKTRİKLERİMİZ KESİLDİ, ÖĞRETMENLERİMİZ AÇIĞA ALINDI"
Diyarbakır'da devlet okullarında eğitim gören 4 birinciden biri olan Esra Çukur, "Mahallemizde elektrik kesintileri yaşınıyordu. Bir dönem öğretmenlerimizin büyük kısmı açığa alındı. Buna rağmen çalıştım ve birinci oldum. Özel okullarda okumak istemiyorum, devlet okulunda okumak istiyorum"dedi.


"KENDİMİZE İNANDIK, GÜVENDİK VE EN İYİSİ OLMAYI BAŞARDIK"
Esra Çukur'un eğitim gördüğü Koşuyolu Ortakolu Müdürü Ramazan Özdemir ise, 1,5 yıl önce okula ilk geldiğinde okula geldiğinde koşulların sıkıntılı olduğunu bildiğini belirtirek, "Zor olan yerde kimse çalışamaz. Rahat ve kolay olan yerde herkes çalışabilir. Önemli olan imkansızlıktan bir şeyleri başarmaktır. Öğrencilerimizin ders çalışmalarına hafta sonları uygulanan yetiştirme kursu onlar için çok faydalı oldu. İmkanı olmayan öğrenciler bu sayede hafta sonlarını ders çalışarak değerlendirdiler. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla okulumuzda çeşitli değişiklilikler yaptık. Okul koridoorlarında çeşitli eğitici resimler işledik, bunun yanı sıra bazı yerlere muhabbet kuşu bıraktık. Bilgiye açılan kapı uygulamasını hayata geçirdik. Bu sayede çocuklar kapılarda yazılan yazılarla eğitimleri için önemli bir bilgi imkanı sağladık. Bu zor şartlar altında ve yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen kendimize inandık, güvendik ve en iyisi olmayı başardık"diye konuştu.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR KAYNAĞI"
Esra Çukur'un Türkçe Öğretmeni Nimet Cemal da, okulun bütün imkansızlıklara rağmen TEOG'da Türkiye birincisini çıkarmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, bu başarının öncelikle Esra'ya ait olduğunu söyledi. Okuldaki öğretmenlerin de başarıda katkılarının olduğunu kaydeden Cemal, öğrencileri için büyük çaba sarf ettiklerini, Esra'nın elde başarıyla o çabanın karşılığını aldıklarını aktardı.

Okul Müdürü Ramazan Özdemir, öğrencisi Esra Çukur'un elde ettiği bu barışısından dolayı altın ile ödüllendirerek, başarısını okula astığı büyük afişle duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmkansızlıklar Başarıyı Engelleyemedi, TEOG 1.leri Diyarbakır'dan Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement