Bismil'de Kadınlar Erkeklere Şiddeti Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bismil'de Kadınlar Erkeklere Şiddeti Anlattı

Bismil\'de Kadınlar Erkeklere Şiddeti Anlattı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, erkeklerin de katıldığı toplantıda Sosyolog Melek Kızıl, kadınlara yapılan şiddeti anlattı.

14.02.2014 21:52  Güncelleme: 21:56

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Merkezi, erkeklere dönük "toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet" konulu tartışma etkinliği düzenledi.

Şentepe Eşit ve Özgür Yurttaş Derneği'nde düzenlenen etkinliğe Bismil Belediyesi Nujin Kadın Merkezi'nde görev yapan sosyolog Melek Kızıl'ın yanı sıra çok sayıda erkek ve kadın katıldı.

Son günlerde artan kadın cinayetleri üzerinde konuşan sosyolog Melek Kızıl, namus cinayetleri adı altında işlenen cinayetlerin eril zihniyetin ürünü olduğunu söyledi. Kadınların kimsenin namusu olmadığını belirten Kızıl, son bir ay içinde Türkiye'de 23 kadın kırımının yaşandığına dikkat çekerek, yaşananların bir cins kırımı olduğunu söyledi. Kızıl, yaşanan bu cinayetlere ilişkin yerelde teşhir ve toplumsal yalnızlaştırma politikası ve kadının öz savunma gücüyle önüne geçeceklerini açıkladı. Kadının barışın sembolü olduğunu belirten Kızıl, "Eril zihniyetin ve şu an sistemin savunduğu şey cennet annelerin ayakları altındayken peki bu cenneti cehenneme dönüştüren çok basit gerekçelerle bu cinayetlere ortak olan sistem bu cinayetleri durdurmak için neden harekete geçmiyor" dedi.

Batman'da yaşanan kadın cinayetine değinen Kızıl, Batman'da Güle Algan'ı katledilmesine toplum ve devlet olarak seyirci kalındığını belirterek, "Güle'yi katleden bir seri katil koca herkes tarafından bilindiği halde ne devlet ne de toplum buna müdahale etmedi. Bu da toplumsal reflekslerimizin ne kadar zayıf olduğunu ve kadın cinayetleri ne kadar normalleştirdiğimizi göstermiş oldu" dedi.

Aile baskıları sonucu küçük yaşta yapılan evliliklere tepki gösteren Kızıl, bir insanın hayatına ipotek koymanın kimsenin hakkı olmadığını ifade ederek, küçük yaşta kız çocukların evlendirilmesinin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bismil'de Kadınlar Erkeklere Şiddeti Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement