Diyarbakır B. Belediyespor Karate'de Başarıdan Başarıya Koşuyor - Son Dakika
Spor

Diyarbakır B. Belediyespor Karate'de Başarıdan Başarıya Koşuyor

Diyarbakır B. Belediyespor Karate\'de Başarıdan Başarıya Koşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, karatede gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor.

09.09.2014 09:57  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, karatede gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un karateci kızları, 2014 yılında 54 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un son yıllarda en fazla başarı elde ettiği branşların başında karate geliyor. Kızlar kategorisinde 2014 yılında 54 madalya kazanarak önemli bir başarı kazandı. Ayşe Meryem Yazar, Amine Akçakmak, Dicle Yıldırım, Sevda Artık, İremsu Akşahin, Nupelda Sıraçkan, İremnur Yazar, Zeynep Akçakmak ve Seher Menekşe, azimli çalışmalarının karşılığını alarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bayrağını zirveye taşıdı.

Kızların gösterdiği başarının memnuniyet verdiğini ifade eden karate antrenörü Ahmet Yazar, birçok sporcunun 6 yıl önce spora başladığını belirterek, "Bazıları maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, hiç sporla uğraşmayan kişilerden oluşuyor. Bu kızları karateyle tanıştırdık. İlk etapta aileler karşı çıktı, biz aileleri ikna ederek, onları karateye kazandırdık. Aileler başarıyı görünce çocuklarına destek vermeye başladı. Yıllarca azimli bir şekilde çalışma sergileyen kızlar büyük başarılara imza attı. Bu yıl katıldıkları müsabakalarda çok sayıda madalya kazanarak gurur verdiler. Bu yolda bize destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

MADALYA REKORTMENİ SEVDA

4 yıl içinde katıldığı müsabakalarda 22 madalya kazanan Sevda Artık, "Karateye yaklaşık 6 yıl önce başladım. Azimli çalışmalar sonucu başarılar elde ettim. Türkiye'de elde ettiğim bu başarıyı uluslararasında sergilemek için çalışmalara devam edeceğim" diye konuştu.

Karateye başladığında, ailesinin kendisine karşı çıktığını ifade eden Balkan üçüncüsü Amine Akçakmak ise, "Kendi isteğimle karateye başladım. İlk başta ailemin tepkisiyle karşılaştım. Ama daha sonra ailem de benim yanımda oldu. Bu bana daha fazla güç verdi. 3 yılda katıldığım müsabakalarda 21 tane madalya kazandım. Aynı başarıyı Avrupa'da göstermek istiyorum. Diyarbakır adına başarılar elde etmek istiyorum. Tüm kızların karate sporunu yapmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

SOSYAL BİR AKTİVİTE KARATE

6 yıldır karate yaptığını ve çok sevdiğini ifade eden İrem Nur Yazar, "Kendi isteğimle başladım. Zamanla daha çok sevmeye başladım. Yaptığım çalışmalar sonucunda önemli madalyalar kazandım. Bu da beni daha hırslandırdı. Daha fazla sevmeye başladım. Karate hem bizim için sosyal bir aktivite oldu hem de kendimizi savunmamızı sağladı. Kapkaç ve hırsızlığa karşı kendimizi savunabiliyoruz. Bu da çok önemli. Destek veren hocama ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KÜÇÜK YAŞTA GELEN BAŞARI

Karatenin en küçük üyesi 10 yaşındaki Zeynep Akçakmak da, ablasının izinden giderek karateye başladığını belirterek, "Karateyi çok seviyorum. Bunun dışında kendimizi savunabiliyoruz. Ablamın izinden gidiyorum. Hedefim Türkiye ve Avrupa'da başarılar elde etmek" dedi.

BİNGÖL'DEN 23 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karate takımı, Bingöl'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Geleneksel Bingöl Balı Karate Turnuvası'ndan' 23 madalya ile dönerek başarılarına devam etti. 12 ilden 300 sporcunun katıldığı turnuvaya 20 sporcuyla katılan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karate takımı toplamda 23 madalya elde ederek, önemli bir başarıya imza attı.

Karate antrenörü Ahmet Yazar, Bingöl'de önemli dereceler elde ederek kente döndüklerini ifade ederek, hedeflerinin artık daha da büyüdüğünü söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakır B. Belediyespor Karate'de Başarıdan Başarıya Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement