Diyarbakır'da 8 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavga - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 8 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavga

Diyarbakır\'da 8 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavga

Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma tamamlandı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, kavganın, Uğurlayan ailesinin, 2 çocuklarının terör örgütü PKK'ya katılmasından Tekin ailesini sorumlu tutmasıyla başlayan husumetten kaynaklandığı belirtildi Olayla ilgili tutuklanan 6 sanık hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan 4'er kez müebbet hapis cezası istendi.

11.11.2014 11:54

AZİZ ASLAN - Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde ağustos ayında çıkan, 8 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6'sı tutuklu 14 kişi hakkında hazırlanan iddianame 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, kavganın, Uğurlayan ailesinin, iki çocuklarının terör örgütü PKK'ya katılmasından Tekin ailesini sorumlu tutmasıyla başlayan husumetten kaynaklandığı belirtildi.

Maktullerden Mehmet Salim'in oğlu Ramazan ile şüpheli Gani Uğurlayan'ın oğlu Osman'ın, Tekin ailesinin ikametinin arka tarafında hayvan otlattıkları sırada kayboldukları kaydedilen iddianamede, Uğurlayan ailesinin çocuklarının Tekin ailesinden 2 kişi tarafından kandırılarak terör örgütü PKK'ya götürüldüğünü savundukları ifade edildi.

"Çocukları gördü ancak alamadı"

Uğurlayan ailesinin Tekin ailesiyle yaptığı görüşmeden sonuç alınamadığı kaydedilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Maktul Mehmet Salim Uğurlayan çocuklarını Erdal ve Ömer Tekin'in Lice ilçesi Çavundur köyüne götürdüğünü öğrenmesi üzerine Veysi, Heybet, Behçet, Ferzende ve Gani ile köye gittiği, köye giderken Erdal'ın aracıyla geldiği yöne tekrar geri döndüğü, dönerken kornasına uzun uzun çalarak bir evin orada durduğu görülmüştür. Mehmet Salim'in söz konusu evin yanına gelerek evi kontrol ederken çocukları orada gördüğü ancak köy halkının araya girmesiyle eve girip çocukları alamadığı anlaşılmıştır"

Uğurlayan ailesine çocukların bulunduğu evin sahibinin "Çocukları buraya Erdal getirdi gidin ondan isteyin" dediği ve Erdal'ın ise "Siz vatan hainisiniz, siz göreceksiniz" şeklinde sözler söylediği vurgulanan iddianamede, maktul Salim'in evin önünde bulunan çocuklara ait ayakkabıları alarak geri döndüğü ifade edildi.

Örgütün sözde bölge sorumlusu tehdit etti

Maktul Mehmet Salim'in bulunduğu eve örgütün sözde bölge sorumlusu "Reber" kod adlı Mehmet Şah İldeniz'in bir örgüt mensubuyla geldiği kaydedilen iddianamede, "Örgüt mensuplarının 'sesinizi çıkarırsanız size büyük ceza keserim, sesinizi çıkarırsanız sizi buradan kovacağım, olayı fazla kurcalamayın' dedikten sonra üzerine yürüyerek tehdit ettiği" ifadesi yer aldı.

Husumetin nedeni "çocukların dağa gönderilmesi"

"Bu mesele yüzünden her iki aile arasında husumet oluştu" değerlendirmesine yer verilen iddianamede, şöyle denildi:

"İddiaya göre, Tekin ailesinden maktul Mehmet Salim'e 'Çocuklarınızı teslim edeceğiz' yönünde telefon gelmesi üzerine Uğurlayan ailesi, Tekin ailesinin ikametine doğru gitti. Burada her iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada Uğurlayan ailesinden Mehmet Salim, Bedriye, Aysel Uğurlayan ile Remziye Daşlık öldü, Şeyan, Behçet, Heybet ve Sümbül Uğurlayan yaralandı. Tekin ailesinden ise Şevin, Şadiye, Abdullah ve Muhammet öldü, Remziye ve Rojhat Tekin yaralandı."

4'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

İddianamede, saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle Gani, Ferzende, Veysi, Fesih ve Heybet Uğurlayan ile Mehmet Tekin hakkında TCK'nın "Kasten adam öldürmek", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6'şar yıl hapis cezası talep edildi.

Gani, Ferzende, Veysi, Fesih ve Heybet Uğurlayan hakkında TCK'nın "Haksız tahrik altında adam öldürmek" suçu işledikleri gerekçesiyle cezada indirim uygulanması talep edildi.

Bu arada iddianameyi kabul eden Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyanın "güvenlik" gerekçesiyle başka ilde görülmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne başvurduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde, Tekin ve Uğurlayan aileleri arasında 17 Ağustos'ta çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 8 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement