Diyarbakır'da Gazetecinin Kaçırılması - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Gazetecinin Kaçırılması

Hak Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAK DER) Başkanı Nezih Bozkurt, gazeteci Ali Adiyaman'ın terör örgütü PKK mensuplarınca Silvan ilçesinde kaçırılmasına ilişkin, "Biz gazeteciyi kaçıranlara buradan uyarıda bulunuyoruz; Gazeteci Adiyaman'ı hemen serbest bırakınız " dedi.

31.08.2014 14:29

Hak Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAK-DER) Başkanı Nezih Bozkurt, gazeteci Ali Adiyaman'ın terör örgütü PKK mensuplarınca Silvan ilçesinde kaçırılmasına ilişkin, "Biz gazeteciyi kaçıranlara buradan uyarıda bulunuyoruz; Gazeteci Adiyaman'ı hemen serbest bırakınız " dedi.

Bozkurt, düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan gazeteci Ali Adiyaman'dan birkaç gündür haber  alınamadığını anımsattı.

Adiyaman'ı, ailesi, mesai arkadaşları ve tüm duyarlı insanların tedirginlikle beklediğini belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

"Gazeteciler düşüncesi, ideolojisi, siyasi görüşü ne olursa  olsun özgür olmalı. Eğer düşüncelerinden dolayı gazeteciler tutsak alınıyorsa ve hayatlarından endişe ediliyorsa kimse demokrasi ve insan haklarından bahsetmesin. PKK'nın  gazeteciyi tutsak almasına bir  anlam veremediğimiz gibi, hükümet  ve yetkililer  tarafından bu konuda tatmin edici  bir açıklamanın yapılmamasına da bir anlam veremedik. Biz  gazeteciyi kaçıranlara buradan uyarıda bulunuyoruz; Gazeteci Adiyaman'ı hemen serbest bırakınız. Ailesinin ve onu sevenlerin sabrını zorlamayınız. Yezidilere göstermiş olduğunuz merhameti Kürt gazeteciye de gösteriniz. Evrensel insan hakları adına gösterdiğinizi iddia ettiğiniz duyarlılığı kendi ırkdaşınıza da gösteriniz." - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Gazetecinin Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement