Diyarbakır'da Kayıp Yakınlarının Eylemi 288. Haftada - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kayıp Yakınlarının Eylemi 288. Haftada

Diyarbakır\'da Kayıp Yakınlarının Eylemi 288. Haftada

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 288’inci haftasına girdi.

16.08.2014 16:06

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 288'inci haftasına girdi.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 287'incisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, MEYA-DER, Diyar TUHAD-DER, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, SES, Belediye-İş Sendikası, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, 1995 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Adana'ya gitmek üzere seyahat sırada, Urfa'nın Viranşehir ilçesinde jandarma kontrol noktasında gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 22 yaşındaki Abdurrahim Demir'in akıbeti soruldu.

Eylemde bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eylemlerinin 288. haftaya ulaştığını hatırlatarak, çabalarına rağmen yetkililerin kayıpların bulunması ve faillerinin yargı önüne çıkarılması konusunda hiçbir girişimde bulunmadığını iddia etti.

Bulundukları eylem alanından yeniden çağrıda bulunduklarını belirten Bilici, yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kayıplar ile ilgili sorunu gündemine almasını istedi. Ortadoğu ve Kürdistan bölgesinde, Kürt halkına yönelik devam IŞİD'in saldırıları ve ardından yaşanan büyük Yezidi göçüne değinen Bilici, yaşanan Yezidi katliamına ve göçlere tüm bölgesel ve uluslararası kuruluşların duyarsız kaldığını iddia ederek "Daha dün yüzlerce Yezidi Kürt vatandaşı katledildi bütün dünyanın gözü önünde. Bir insanlık suçu işlendi. Bu insanlık suçuna bölgesel güçler ve uluslararası güçlerde ortaktır. Niye, çünkü sessiz kaldılar. Müdahale etmediler. Bu IŞİD barbarlarına karşı gelmediler" dedi.

Daha sonra her hafta olduğu gibi bir kayıp hikayesini alanda bulunanlarla paylaşan Bilici, 1995 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Adana'ya gitmek üzere seyahat sırada, Urfa'nın Viranşehir ilçesinde jandarma kontrol noktasında gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 22 yaşındaki Abdurrahim Demir, 19 yıldır akıbetinin hala meçhul olduğunu belirtti.

Yapılan açıklama kayıplar için yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kayıp Yakınlarının Eylemi 288. Haftada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement