Diyarbakır'da Mısır Darbesi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Mısır Darbesi Protesto Edildi

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Şube Başkanlığı ve Genç Memur-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, öğlen namazı çıkışı, Mısır darbesini protesto etti.

14.08.2014 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Şube Başkanlığı ve Genç Memur-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, Mısır darbesinin yıldönümünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ofis camisinde bir araya gelen grup Ekinciler Caddesine kadar yürüdü. Grup adına Diyarbakır Genç Memur-Sen Başkan Yardımcısı Ayhan Artuk yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün 14 Ağustos 2014 hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydan'ındaki özgürlük ve demokrasi nidaları, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Vahşet mühendislerinin, 2013'ün 14 Ağustos'un da Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini bizler yok edeceğiz. Arakan'da, Orta Afrika'da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep'te Sincar'da Telafer'de, dünyanın farklı yerlerinde, dinlere, mezheplere, milletlere ve mazlumlara zulmeden zalimlerin kabus günüdür. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni adil bir dünya kuracağız"

Yapılan açıklamanın ardından bir müddet, Mısır'da darbecilerin aleyhinde slogan atan grup daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Mısır Darbesi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement