Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadın İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadın İçin Yürüyüş Düzenlendi

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi, 2 yıl önce Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için yürüyüş düzenledi.

09.01.2015 16:28  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 2 yıl önce Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için yürüyüş düzenledi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Abdullah Öcalan özgürleşmeden ve PKK'lılar kendi vatanlarında legal alanda siyaset yapmadan çözümün olmayacağını savundu.

DÖKH tarafından 9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris'te uğradıkları suikast sonucu hayatlarını kaybeden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş nedeniyle merkez Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı karşısında bir araya gelen aralarında DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Hafize İpek ve Ali Şimşek'in de bulunduğu kalabalık yürüyüşe geçti. Cansız, Doğan ve Şaylamez'in fotoğraflarının basılı olduğu maskeler de takan göstericiler, Abdullah Öcalan posterleri ve sözde PKK flamaları taşıyarak, sık sık "Biji serok Apo" sloganları attı. İstasyon Meydanı'nda sona eren yürüyüşte, bir dakikalık saygı duruşunun ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

"ÖCALAN KISA SÜREÇTE BURADA OLACAK"

Eylemde bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Fransa devletinden bu katliamı çözmesini beklemiyoruz. Ama unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hesabını tek tek soracağız. Çözüm tektir. Bizler biliyoruz ki başkan Öcalan özgürleşmeden, PKK legal demokratik siyaset yapabilecek koşullara kavuşmadan, gerillaları yurt dışına çıkararak değil, katletme zemini hazırlayarak değil, gelip vatanlarında siyaset yapmalarının önü açılmadan çözüm olmayacak. Direniş o güne kadar devam edecek. Biz inanıyoruz ki en kısa süreçte burada başkan Öcalan ile birlikte Sakine arkadaşlarımızın hayalini, rüyasını gerçekleştireceğiz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadın İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement