Diyarbakır'daki Operasyonlarda 10 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Operasyonlarda 10 Kişi Gözaltında

Diyarbakır\'daki Operasyonlarda 10 Kişi Gözaltında

Diyarbakır'da 12 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağına neden olayların ardından polisin bugün düzenlediği operasyonlarda 10 kişi daha gözaltına alındı.

15.10.2014 15:47  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 12 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağına neden olayların ardından polisin bugün düzenlediği operasyonlarda 10 kişi daha gözaltına alındı.

Diyarbakır'da geçe hafta Suriye'nin Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde olaylar çıkarken, 12 kişi hayatını kaybetti. Kentte sokağa çıkma yasağına neden olan olayların ardından polisin düzenlediği operasyonlarda toplam 189 kişi gözaltına alındı, bunlardan 45'i tutuklanırken, 18'i adli kontrol kapsamında 126 kişi serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır polisi bu sabah saatlerinde kentte olaylara ikişkin yeni operasyonlar düzenledi. Özel Harekat Polisinin de katıldığı eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki soruşturmaları sürerken, olaylara ilişkin çalışmaların da devam ettiği belirtildi.

HÜDA-PAR'DAN AÇIKLAMA

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bugün yaptığı yazılı açıklamada üye ve gönüllülerinin gözaltına alındığını belirtti. Tanrıkulu, 6-7 Ekim tarihlerinde PKK/HDP yetkililerinin kışkırtıcı beyanlarıyla kitlelerin sokağa çağrılarak, Kobani olayları bahanesiyle Hür Dava Partisi üye ve gönüllülerinin ve İslami sivil toplum teşkilat ve dernek binaları, Kuran kursları, işyerleri ve arabalar kundaklandığı, tarandığı ve yakıldığını ileri sürdü. Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Bu olayın asıl failleri HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak olmak üzere tüm HDP'li yetkililerdir. Buna rağmen Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nün tüm bu olayların asıl mağduru bizim üye ve gönüllülerimiz olmasına rağmen güvenlik güçleri tarafından 15.10.2014 tarihinde gece yarısı operasyonlarıyla üye ve gönüllülerimizin evleri basılmış ve gözaltına alınmışlardır. Yapılan bu gözaltı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz. Olayların asıl mağduru olan ve halen gözaltında tutulan üye ve gönüllülerimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Operasyonlarda 10 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement