Diyarbakır'da "Roboski Müzesi"Ne Destek Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Roboski Müzesi"Ne Destek Sergisi Açıldı

Kayapınar Belediyesi ile "Roboski Müzesi Girişimi" tarafından "Roboski Müzesi" kurma hazırlıkları kapsamında "Hafıza, Yüzleşme ve Dayanışma" resim sergisi açıldı.

22.09.2014 13:55

Kayapınar Belediyesi ile "Roboski Müzesi Girişimi" tarafından "Roboski Müzesi" kurma hazırlıkları kapsamında "Hafıza, Yüzleşme ve Dayanışma" resim sergisi açıldı.

Kayapınar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Roboski Müzesi" kurma hazırlıklarına katkı sağlanması için Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda "Hafıza, Yüzleşme ve Dayanışma" resim sergisinin açıldığı belirtildi.

Burada bir konuşma yapan Roboski Müzesi Girişimi sözcüsü Dündü Öztürk, Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde meydana gelen olayda 34 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Öztürk, yaşanan insanlık dramının unutulmaması için kurmayı amaçladıkları "Roboski Müzesi"ne katkı sağlaması için açtıkları sergide emeği geçen kişilere teşekkür etti.

Uludere aileleri adına konuşan Ferhat Öncü ise yaşanan olayın unutlmaması için aileler olarak mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Açıklamada, sergiden elde edilecek gelirlerin "Roboski Müzesi"nde kullanılacağı kaydedildi.

Açılışa, "Roboski Müzesi Girişimi" üyeleri, Uludereli aileler, Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardeş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ifade edildi.

Serginin 20-27 Eylül tarihleri arasında açık olacağı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Roboski Müzesi'Ne Destek Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement