Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit edildiği terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.

28.11.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit edildiği terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.

BBP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Destici, parti olarak, kuruldukları günden bu yana terörün karşısında olduklarını belirtti.

Teröre ve şiddete bulaşmayan, terörü içermeyen her fikrin, her türlü eylemin ve düşüncenin söylenebileceğini savunan siyasi bir hareket olduklarını vurgulayan Destici, "Diyarbakır da meydana gelen hadiseyi kınıyoruz, reddediyoruz. Hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yakınlarına, Diyarbakır Barosuna ve Türkiye Barolar Birliğine başsağlığı diliyorum. Şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hiç kimsenin istemediği bir hadise yaşandığını belirten Destici şunları kaydetti:

"Bunun sebebi kimdir, kim başlatmıştır, nasıl cereyan etmiştir, neticelenmiştir, bunlar henüz tüm netliğiyle ortada değildir. Aynı fikirde olmasak da, aynı fikirleri paylaşmasak da tamamen zıt fikirlerde de olsak biz hiç bir insanın hayatını kaybetmesinden mutlu olmayız. Terör, bir ülkede, bir coğrafyada ve bölgede varsa bunun ne zaman geleceği ve kimi vuracağı belli olmaz. Ülkemizin, Güneydoğu Anadolu'muzun bir an evvel terörden, PKK'dan arındırılması gerektiğini güvenli ve kardeşçe yaşayacağımız bir ortama kavuşturulmasının ne denli önemli olduğunu, bugün bir kez daha müşahede etmiş olduk."

Buna benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması temennisinde bulunan Destici, "Genellikle bu tür hadiseler provokatif hadiselerdir. Neticede kim kaybeder, kim zarar görür diye baktığımızda öncelikle milletimizin, beraberliğimizin, birliğimizin, kardeşliğimizin yara aldığını hep birlikte görebiliriz. Onun için bir kere daha terörü, teröristleri, hain PKK'yı ve ülkemizi kan gölüne dönüştüren, milletin evlatlarını birbirine düşman etmeye çalışan, kırdırmaya çalışan terörü lanetliyor ve kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement