Diyarbakır'dan Muş'a Gelerek Hurda Topluyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'dan Muş'a Gelerek Hurda Topluyor

Diyarbakır'dan Muş'un Varto ilçesine gelerek hurda malzeme toplayarak geçimini sağlayan Medeni Yerlikaya, topladıkları hurdalar sayesinde ekonomiye katlı sağlamanın yanında çevre kirliliğini de önlediklerini bildirdi.

19.04.2014 15:11

Diyarbakır'dan Muş'un Varto ilçesine gelerek hurda malzeme toplayarak geçimini sağlayan Medeni Yerlikaya, topladıkları hurdalar sayesinde ekonomiye katlı sağlamanın yanında çevre kirliliğini de önlediklerini bildirdi.

İlçe merkezinde ev ev dolaşarak hurda toplayan ve yaklaşık 10 yıldır aynı mesleği yaptığını ifade eden Yerlikaya, çevre illerde arkadaşlarıyla topladıkları malzemeleri ayrıştırarak fabrikalara satarak geri dönüşümünü sağladıklarını söyledi.

Mesleklerinin zor ve meşakkatli olduğunu, ama severek yaptığını kaydeden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Topladığımız malzemelerle hem geçimimizi sağlıyoruz hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Mesela bu tonlarca malzemeleri toplayarak çevredeki görsel kötü görüntüleri engellemiş oluyoruz. Bunun ayrıca bir sevindirici özelliği var, o da bizi çok mutlu ediyor. Geri dönüşüm, kaynakların sınırlı olduğu düşünüldüğünde, özellikle gelişmekte olan ülkeler için doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu gibi birçok konuda önem arz ediyor. Ülkemizde ise geri dönüşüm tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Hurda malzemeler konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları lazım." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'dan Muş'a Gelerek Hurda Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement