Diyarbakır Silvan'da Operasyon Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Silvan'da Operasyon Sürüyor

Diyarbakır Silvan\'da Operasyon Sürüyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde düzenlenen operasyonda 2 PKK mensubu etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

15.07.2016 18:26  Güncelleme: 18:27

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde düzenlenen operasyonda 2 PKK mensubu etkisiz hale getirilirken, içinde el yapımı patlayıcı ve TNT kalıpları ile roket atar ve keskin nişancı tüfeklerinin de bulunduğu cephanelik ele geçirildi. Yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 17 kişi ise gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yürüttüğü operasyonda PKK'ya ağır darbe vuruldu. TSK'dan yapılan açıklamada, dün düzenlenen operasyonda 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda silahın da ele geçirildiği bildirildi. Açıklamaya göre, ele geçirilen silahlar şunlar:

"1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve 47 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 1 adet tabanca ve 2 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet Pompalı Av Tüfeği ve 1 adet pompalı av tüfeği Şarjörü,
1 adet Roket Atar, 5 adet Roket Atar Mühimmatı, 60 adet M-16 Piyade Tüfeği fişeği,
1 adet Gece Görüşü Gözlüğü, 1 adet Yaesu Büyük Telsizi ve 1 adet Küçük Telsizi,
2 adet El Dürbünü, 9 adet Dinamit Lokumu, 7 adet TNT Kalıbı ve 270 kg. Amonyum Nitrat,
2 adet büyük tüp ve 2 adet El yapımı patlayıcı malzemesi, 1 adet yangın söndürme tüpü (2 kg.), 1130 metre kablo ve 19 adet akü, 1 adet Rüzgar Ölçer, 7 adet Sırt Çantası, 5 adet plaka (3'ü resmi) ele geçirilmiştir. Operasyonlar kapsamında, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 17 kişi de gözaltına alındı"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır Silvan'da Operasyon Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement