Diyarbakır Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarında - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarında

Diyarbakır Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarında

Bu yıl 48. si düzenlenen Uluslararası ITB Berlin Turizm Borsasında, Diyarbakır ikinci kez yer aldı.

06.03.2014 13:49  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 48.si düzenlenen Uluslararası ITB Berlin Turizm Borsası'nda Diyarbakır ikinci kez yer aldı. 9 Mart 2014 tarihine kadar sürecek olan dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarında yer alan Diyarbakır, turizm işletmeleri ve kültür turizmi alanında, Avrupa' da faaliyet gösteren tur operatörlerinden büyük ilgi gördü.

Fuara, 189 ülke ve dünyanın birçok yerinden firma otel ve gazeteciler katılım sağladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fuar alanında kurduğu ve ülkemizin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 105 standın ve 122 katılımcının yer aldığı stantta Diyarbakır kendisine ayrılan alanda tanıtım çalışmalarına başladı.

DİYARBAKIR STANDI BU SENE DE BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Sivil Toplum Kuruluşlarından DESOB yetkililerinin katılım sağladığı Diyarbakır Standında gelen misafirler karşılandı.

Diyarbakır standını, fuar açılışından sonra Türkiye bölümündeki stantları dolaşan Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıca, Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Abdurrahman Çelik ve Berlin Büyük Elçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ziyaret ederek, Diyarbakır´ın bu fuarda yer almasının Diyarbakır Turizmi için büyük bir öneme sahip olduğunu ve Diyarbakır´ın gerek inanç gerekse kültür turizminde son yıllarda önemli çalışmalar kaydettiğini belirttiler. Vali Yardımcısı Mehmet Demir tarafından karşılanan misafirlere ipek puşi ve bakır tepsi hediye edilerek uğurlandı.

Fuarda Diyarbakır standına gelen ziyaretçiler, turizm işletmeleri ve kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır´a yakın ilgi gösterdiler. Diyarbakır'ın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına stantta fuar katılımcılarına beş ayrı dilde gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi materyallerin dağıtımını sağladı.

DİYARBAKIR TURİZMİN MERKEZİ OLMA YOLUNDA HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

Diyarbakır standına gelen tur operatörleri ve seyahat acenteleri Diyarbakır'ın içinde barındırdığı tarihi, kültürel ve inanç değerlerine hayran kaldı. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve DESOB yetkilileri Almanya'da yer alan tur operatörleri ile görüşmeler yaparak, Diyarbakır'ın kültür turlarına dâhil edilerek tur ve gezi kataloglarında yer alması için çalışmalar yapılmasını istedi. Fuar sırasında önemli tur şirketlerinden olan Öger tur, Bentour, Vö travel ve De-ha turizm yetkilileri ile görüşmelerde bulunuldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement