Diyarbakır ve Silvan'da Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır ve Silvan'da Polise Silahlı Saldırı

Diyarbakır merkez Bağlar ve Silvan ilçelerinde dün akşam saatlerinde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

10.10.2014 10:28  Güncelleme: 10:32

Diyarbakır merkez Bağlar ve Silvan İlçeleri'nde dün akşam saatlerinde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine saldırganlardan 4'ü yaralı olarak ele geçirilirken, kaçan 2 saldırganın bulunması için operasyon başlatıldı.

Dün saat 22.00 sıralarında Diyarbakır merkezde 2, Silvan İlçesi'nde de 1 olmak üzere, güvenlik güçlerine 3 yerde silahlı saldırı yapıldı. Diyarbakır Valiliği, saldırılar ile ilgili olarak bugün sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

"09.10.2014 günü saat 22.00 sıralarında, Diyarbakır Bağlar Polis Merkezi Amirliği önünde uygulama noktasından kaçan ve ekiplerimize uzun namlulu silahlı saldırıda bulunan şahıslardan 2 kişi yaralı olarak ele geçirilmiş olup kaçan 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Şahısların kullandığı 33 AFL 28 plaka sayılı araç içerisinde yapılan ön inceleme neticesinde; 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 Kalaşnikof şarjörü, (240 adet fişek basılı), 150-200 Kaleşnikof mermisi, 5 el bombası, 2 Glock marka silah ve 2 şarjör, 3 Leşger olarak tabir edilen, terör örgütü mensuplarınca giyilen kıyafet, 3 adet plaka yazılı olan bir kağıt parçası elde edilmiştir. Ayrıca, dün akşam saat 20.20'de Bağlar İlçesi'nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerine yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen eylemin güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine saldırıda bulunan 1 şahıs yaralı olarak yakalanmıştır. Öte yandan, dün akşam saat 21.30 sıralarında Silvan ilçesi eski Bitlis Caddesi üzerinde TOMA aracını yakmaya çalışan gruba müdahale eden güvenlik güçlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine; güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi neticesinde eylemi gerçekleştiren 1 şahıs yaralı olarak yakalanmıştır." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır ve Silvan'da Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement