Diyarbakırlı Gençler Tiyatro Projesi İçin Hamburg'da - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Gençler Tiyatro Projesi İçin Hamburg'da

Diyarbakırlı Gençler Tiyatro Projesi İçin Hamburg\'da

Almanya - Türkiye arasındaki Gençlik Kültür Değişimi Programı çerçevesinde Hamburg kentine gelen 14 kişilik gençlik grubu Mut Tiyatrosu'nda çalışmalara başladılar.

09.09.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya - Türkiye arasındaki Gençlik Kültür Değişimi Programı çerçevesinde Hamburg kentine gelen 14 kişilik gençlik grubu Mut Tiyatrosu'nda çalışmalara başladılar.

DİYARBAKIRLI gençler bir haftalık tiyatro projesi için Almanya'nın liman kenti Hamburg'a geldiler.

Almanya - Türkiye arasındaki imzalanan ve Avrupa Fonu tarafından desteklenen Gençlik Kültür Değişimi Programı çerçevesindeki proje kapsamında yazın Mahmut Canbay yönetimindeki Hamburg Mut Tiyatrosu ekibini Diyarbakırlı gençler iade-i ziyarette bulundu. Diyarbakır- Lice Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zülfikar Alma başkanlığında 14 üniversiteli gençten oluşan grup, Hamburg'un tek interkültürel sahnesi olan Mut Tiyatrosu'nda çalışmalara başladı. Zülfikar Alman, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da desteğiyle gerçekleşen ziyarette Almanya'yı ve Almanya'daki kültür yaşamını tanıma şansı bulacaklarını ifade ederek, "Ayrıca ziyaretimizin son gününde sahneleyeceğimiz küçük bir oyunda sunacağız. Bu iki ülke arasındaki gençlik kültür alışverişinin ikinci ayağı. Şimdiden çok olumlu izlenimler edindik. Bu ortak çalışmanın gençlerin yaşamlarına çok şeyler katacağına inanıyorum. İmkanlar dahilinde bu verimli ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

Diyarbakırlı grubu konuk eden Hamburg Mut Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay da, kültür ve sanat insanlar ve özellikle gençler üzerindeki olumlu etkisi ve motivasyonuna dikkat çekerek, "Birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz. Kültür ve tiyatro çalışmasının en güzel yanı da bu" diye konuştu.

Diyarbakırlı grup Mut Tiyatrosu'nda yapılan sanat çalışmalarının yanı sıra kenti gezip, çeşitli kültür ve devlet kurumlarını ziyaret edip, kentin turistik ve tarihi yerlerini gezecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Gençler Tiyatro Projesi İçin Hamburg'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement