Diyarbakırlı Karateciler Rotayı Trabzon'a Çevirdi - Son Dakika
Spor

Diyarbakırlı Karateciler Rotayı Trabzon'a Çevirdi

Diyarbakırlı Karateciler Rotayı Trabzon\'a Çevirdi

Palandöken Karate şampiyonasında 3 altın, 3 gümüş ve 2 de bronz madalyayla dönen Diyarbakırlı karateciler, şimdi de rotayı Trabzon'a çevirdi.

14.08.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta Erzurum'da 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla Erzurum'da gerçekleştirilen 12. Uluslararası Palandöken Karate şampiyonasında 3 altın, 3 gümüş ve 2 de bronz madalyayla dönen Diyarbakırlı karateciler, şimdi de rotayı Trabzon'a çevirdi.

Şampiyona 3 gün sürecek

Diyarbakırlı karateciler, 20 ülkeden bin dolayında sporcunun katılım gerçekleştirmesi beklenen Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Ülkeleri Karate Şampiyonasına katılmak üzere dün sabah kentten ayrıldı. Büyük çekişmeye sahne olması beklenen şampiyona bugün başlayacak ve 16 Ağustos'a dek devam edecek.

18 sporcumuz yarışacak

Kafileye başkanlık eden Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, Türkiye'nin söz konusu şampiyonaya hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde katılım sağlayacağını vurguladı. Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübünden İrem Nur Yazar ile Ece Erdoğan'ın Milli takım olarak yarışacağını belirten Yazar, Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübünden 12, Kaya Spor Kulübünden de 4 sporcunun da kulüp olarak yarışacaklarını kaydetti.

"Çıtayı daha da yükselteceğiz"

Diyarbakırlı Karate Milli Takım Antrenörü Yazar, geçen hafta Erzurum'daki başarılarını anımsatarak, "Biz Erzurum'da çok iyi bir başarı yakaladık. Bu başarımızı Trabzon'a taşımak ve çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Madalyaları toplamaya hazırız"

Daha sonra söz alan Kaya Spor Kulübü Başkan ve Antrenörü Hasan Kaya, "Son yıllarda karatede iyi bir çıkış yakaladık. Yeni yetişen nesil bu anlamda çok başarılı, bu nedenle Trabzon'da çok daha başarılı bir grafik sergileyeceğimizi düşünüyorum. Trabzon'a madalyaları toplamaya gidiyoruz. İyi hazırlandık ve başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Hedef altın madalyalar

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şehmus Kızılaslan ise düşüncelerini dile getirirken, "Erzurum'da 8 madalya ile dönmüştük. Bunların 3'ü altındı. Bu altın madalya sayısını Trabzon'daki şampiyonada artırmak istiyoruz. Bu konuda sporcu ve teknik heyetimize sonsuz güveniyoruz" dedi.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırlı Karateciler Rotayı Trabzon'a Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement