Doğa Yürüyüşü Başladı - Son Dakika
Yerel

Doğa Yürüyüşü Başladı

Doğa Yürüyüşü Başladı

Diyarbakır'da "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" sloganıyla ücretsiz düzenlenen Doğa Yürüyüşü'nün ilki bu yıl Çermik Şeyhan Dede Şelalesi'ne yapıldı.

01.06.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Amed Ekoloji Meclisi, Doğa Yürüyüşü'nünilkini, bu yıl Çermik Şeyhan Dede Şelalesi'ne gerçekleştirdi. 28 Mayıs'ta sabah saatlerinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bir araya gelen 55 doğasever, Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği araçlarla Çermik ilçesine hareket etti.

Yürüyüşten önce Amed Ekoloji Meclisi aktivistleri, 55 kişiyi, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirdi. Çermik'in Günaşan Mahallesi'nde başlayan Doğa Yürüyüşü'ne katılanlar, "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" yazılı tişörtler giydi. 12 kilometrelik Doğa Yürüyüşü, Şeyhan Dede Şelalesi'nde tamamlandı. Doğaseverler, şelalede bir süre dinlendikten sonra çevredeki çöpleri toplayıp poşetledi.

'Doğa İle İç İçe Olmayı Hedefliyoruz'

Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni Mizgin Karaman, 2015'te Ergani, Lice ve Hani ilçelerine doğa yürüyüşleri yaptıklarını hatırlatarak, bu yıl ilk yürüyüşü 55 kişi ile Çermik Şeyhan Dede Şelalesi'ne düzenlediklerini söyledi. Etkinlikle vatandaşların kent yaşamından bir günlük de olsa kurtulmaları ve doğayla iç içe olmalarını hedeflediklerini kaydeden Karaman, doğa yürüyüşü amaçlarından birinin de doğayı temizlemek olduğunu söyledi. Karaman, gezdikleri Şeyhan Dede Şelalesi'nde daha önce piknik yapanların bıraktıkları çöpleri temizlediklerini ifade etti. Diğer ilçelere yapılacak geziler için planlamalar yaptıklarını anlatan Karaman, doğa yürüyüşüne katılmak isteyen vatandaşların Sümerpark'taki Spor Şube Müdürlüğü'ne başvurabileceklerini söyledi.

Amed Ekoloji Meclisi aktivisti Gültekin Aydeniz ise, doğa yürüyüşlerini özellikle tarih, kültür ve ekolojik güzellikleri halka anlatmak ve halkı kent yaşamının yarattığı stresli ortamdan uzaklaştırmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Gezilerin eğlenceli ve zevkli geçtiğini belirten Aydeniz, gezilerde doğanın sesini dinlediklerini kaydetti.

Her Ayın Son Haftası Düzenlenecek

Doğa yürüyüşleri bundan sonra her ayın son haftası gerçekleştirilecek ve Ekim 2016'ya kadar devam edecek. 12 yaş üstü herkesin yararlanabileceği doğa yürüyüşüne katılmak isteyenler, başvurularını Sümerpark'ta bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'ne yapabilir.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Doğa Yürüyüşü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement