Doğaka'nın Mali Destek Programları Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Doğaka'nın Mali Destek Programları Tanıtıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ta uygulanacak Mali Destek Programlarının tanıtımı yapıldı.

31.03.2016 17:26

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ta uygulanacak Mali Destek Programlarının tanıtımı yapıldı.

Osmaniye Valisi Kerem Al, Ahmet Cevdet Paşa Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, destek programlarına başvuruların yetersiz olduğuna işaret ederek, "Bu yıl proje başvurusunun artmasını temenni ediyorum. Yatırımlar yüzde 50'ye kadar finanse edilebiliyor. Küresel daralmanın olduğu bir dönemde yüzde 50 destek çok önemli bir kaynak. Yatırımcılarımızın bunu değerlendireceğini ümit ediyorum." dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da 6 yıllık dönemde destek programları kapsamında bin 178 bin projeye 113 milyon 159 bin lira destek verildiğini belirtti.

Osmaniye'den bin 62 proje başvurusu olduğunu ifade eden Yıldız, bu projelerden 250'sine 21 milyon 105 bin destek sağlandığını kaydetti.

Proje desteğinin devam ettiğini anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:

"DOĞAKA'ya yapılan proje başvurularına toplam 15 milyon lira hibe desteği sağlanacak olup proje başvuru sahiplerinin eşfinansman katkıları ile birlikte yaklaşık 30 milyon lira yatırımın bölgemize kazandırılması hedeflenmektedir. Çalışmalarımız kapsamında, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi sıralamasına göre en az gelişmişlik değerine sahip Sumbas, Hasanbeyli, Bahçe ve Toprakkale ilçelerimizdeki işletmelerin yatırımları ile kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının sosyal altyapının geliştirilmesine yönelik yatırımları desteklenecektir. 27 Mayıs tarihine kadar proje başvuruları yapılabilecektir."

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu da katılımcılara 2016 yılı mali destek programları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğaka'nın Mali Destek Programları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement