Doğalgaz Akışında Yüzde 10 Artış - Son Dakika
Güncel

Doğalgaz Akışında Yüzde 10 Artış

Ardahan'ın Hanak ilçesindeki BOTAŞ Doğalgaz Tesisleri'ni inceleyen Vali Deniz, bir önceki yıla oranla gaz akışının yüzde 10 arttığını bildirdi.

24.12.2014 19:04  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Deniz, BOTAŞ Doğalgaz Tesisleri'ni inceledi. Ardahan'ın Hanak ilçesindeki BOTAŞ Doğalgaz Tesisleri'nde bir önceki yıla oranla gaz akışının yüzde 10 arttığı bildirildi.

Vali Ahmet Deniz, Hanak'taki BOTAŞ Doğalgaz Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.Burada istasyonları gezerek bilgi alan Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan gazının Türkiye'ye ilk girişinin Ardahan olduğunu belirtti.

Kompresör merkezini yerinde görmek için Hanak ilçesine geldiğini ifade eden Deniz, "Bilindiği gibi Şahdeniz Doğalgazı, Azerbaycan'dan gelen bir hattır. Türkiye girişi ilk olarak ilimizden yapılıyor. Bu nedenle burada bir ziyarette bulunalım istedik. İlgililerden teknik bilgi aldık. Bir önceki yıla oranla gaz basıncında artış olduğunu gördük.

Burası bilindiği gibi ilimiz sınırlarındaki iki istasyondan birisidir. Bir diğeri de Posof ilçemizde. Yani bu gazın ilk girişi Ardahan ilidir" diye konuştu.

Türkiye'de doğalgaza kavuşmayan birkaç il kaldığını hatırlatan Deniz, söz konusu iller için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Tesis müdürü Emre Gökdemir ise bu yıl bir önceki yıla oranla yüzde 10 fazladan gaz akışının olduğunu, bunun talepten kaynaklandığını belirterek, "Şu an, yani bu yıl için Ankara'ya doğru 5,2 milyar metreküp gazı basınçlandırdık. 2013 yılında ise 4,7 milyar metreküp gaz akışımız olmuştu. Bu da şu demektir, yüzde 10 civarında bir artış söz konusu. Bu da gaza olan talebin göstergesidir." dedi.

Doğalgaz Akışında Yüzde 10 Artış
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğalgaz Akışında Yüzde 10 Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement