Doğankent, Kürtün ve Torul Santrallerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Doğankent, Kürtün ve Torul Santrallerinin Özelleştirilmesi

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

18.12.2015 16:47

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) gerçekleştirilen ihaleye, ön yeterlilik ve teklif için başvurusu kabul edilen 8 şirketin temsilcileri katıldı.

İlk olarak bir tur elemesiz kapalı zarfla tekliflerin verilmesinin ardından, dört elemeli turda teklifler alındı.

Bu turların ardından açık artırma görüşmelerine geçildi. Açık artırma başlangıç tutarı 1 milyar 156 milyon lira olan ihalede, asgari artırım aralığı 100 bin lira olarak belirlendi.

Yaklaşık 60 dakika süren ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Söz konusu santrallerden, Doğankent Hidroelektrik Santrali'nin 74,5 MW, Kürtün Hidroelektrik Santrali'nin 85 MW ve Torul Hidroelektrik Santrali'nin 103,2 MW kurulu gücü bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğankent, Kürtün ve Torul Santrallerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement