Doğtaş, Fabrika Kapılarını Tübitak Öğrencilerine Açtı - Son Dakika
Güncel

Doğtaş, Fabrika Kapılarını Tübitak Öğrencilerine Açtı

''Girişimcilik, Hayallerim, Tasarladıklarım ve Ben'' isimli atölyeler düzenlendi.

09.07.2015 11:44

"Yerküremizde; Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı – 2015" TÜBİTAK Projesi kapsamında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu tarafından Doğtaş fabrikasında üç farklı dönemde uygulamalı atölye çalışmaları düzenlendi. Proje sorumluluğunu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu Bayındır'ın üstlendiği projeye; Çanakkale, YİBO Gülpınar, SHÇEK Biga Okulları'ndan ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları'ndan akademik başarıları yüksek olan 12 yaşında 120 öğrenci katıldı. ''Girişimcilik, Hayallerim, Tasarladıklarım ve Ben'' isimli atölye çalışmalarında girişimcilik, yaratıcılık, sorun çözme, markalaşmak, tasarım ve kalite kavramları ele alındı.

Kampın açılışında konuşan proje yöneticisi Arzu Bayındır, "Kamp projesiyle öğrencilerin farklı alanlardaki disiplinlerle tanışmalarını ve bilimsel farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin gözlem yeteneklerini geliştirmelerini, sorgulamalarını ve yaşayarak öğrenmelerini ön planda tutuyoruz. Bu kampın hayata geçirilmesi konusunda bizden desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara ve bu kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Tasarımda başarılı öğrencilere ödül verildi

Atölye çalışması kapsamında öğrencilerden çok fonksiyonlu ve ihtiyaç duyulan bir ev eşyası tasarlamalarının istendiği bir yarışma da düzenlendi. Doğtaş Ar-Ge birimi müdürleri ve öğretim üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, birinci Melike Azra Can, ikinci Emine Eylül Özel, üçüncü Simay Doruk seçilirken, Enes Korkmaz da özel ödüle layık görüldü. Öğrencilere ödüllerini Doğtaş yetkilileri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Umut Eroğlu sundu.

Proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğtaş, Fabrika Kapılarını Tübitak Öğrencilerine Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement