Doğu'dan Kurbanlık Sevkıyatı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Doğu'dan Kurbanlık Sevkıyatı Sürüyor

Doğu\'dan Kurbanlık Sevkıyatı Sürüyor

Hayvancılık bakımından önemli yere sahip olan Kars'tan batı illerine 40 bin büyükbaş, 30 bin de küçükbaş kurbanlık sevk edildi.

17.09.2014 14:34  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de hayvancılık bakımından önemli yere sahip olan Kars'tan batı illerine 70 bin kurbanlık sevki gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan sevkıyatının sağlıklı ve kontrollü şekilde, aralıksız sürdüğünü söyledi.

Temmuz ayından itibaren kurbanlık sevkıyatına başlandığını vurgulayan Düzgün, "Kurbanlıklarımızın sevk işlemleri aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 2,5 ayda 40 bin büyükbaş, 30 bin küçükbaş hayvan sevki gerçekleşti. Bayrama kadar 15 bin büyükbaş, 8 bin küçükbaş hayvanın daha sevk edileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Sarıkamış Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yalçın da bayram yaklaştıkça ilçede kurbanlık sevkıyatının artarak devam ettiğini belirtti.

Büyük ve küçükbaş hayvanların sevk öncesi sağlık kontroldün geçirildiğini ve kimlik bilgilerinin yapıldığını anlatan Yalçın, ilçede yetiştirilen kurbanlıkların Ankara, Konya, Amasya gibi illere sevk edildiğini kaydetti.

İstanbul İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar doğrultusunda İstanbul'a hayvan sevkıyatının cuma gününden itibaren yapılacağına değinen Yalçın, "Besicilerin mağdur olmaması için ekiplerimiz mesai gözetmeden özveriyle çalışıyor. Günde 20-25 kamyon hayvanın sevki yapılıyor. Son bir ay içinde ilçemizden 6 bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan batı illerine gönderildi. Bundan sonra da bayrama kadar sevk işlemi aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'dan Kurbanlık Sevkıyatı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement