Doğu Şantiyesi Sahası İncelendi - Son Dakika
Güncel

Doğu Şantiyesi Sahası İncelendi

Kurşunlu mahallesinde oluşturulan Doğu Bölgesi Şantiyesinde incelemeler yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğu Bölgesi Şantiyesinin 36 mahalleye ve Oylat bölgesine hizmet götüreceğini belirtti.

16.06.2014 16:23

Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu ile Belediyenin Daire Amirleriyle birlikte Kurşunlu mahallesindeki Doğu Bölgesi Şantiyesinde incelemeler yapan Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren artık köylerin mahalle statüsünde olduğunu belirterek, "30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen Büyükşehir yasasıyla birçok uygulama da değişti. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de çalışmaları belediyemiz marifetiyle yapılmaya başlandı. Artık 4 beldemiz ve 91 köyümüz, 95 yeni mahalle olarak İnegöl'ün 21 mahallesine ilave oldu. Bunun için, Büyükşehir Yasası öncesi tüm köyleri tek tek gezip, köylerin tüm sorunlarını belirledik. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle hayata geçirmeye başladık. Bütün bu yerleşim yerlerimize sağlıklı hizmet verebilmek adına İnegöl 3 kısma bölünerek, İnegöl merkez, şehrin doğusunda Kurşunlu mahallemizde "Doğu Şantiyesi", Yeniceköy mahallesinde ise İnegöl'ümüzün batı bölgesindeki yerleşim yerlerine hizmet verebilmek adına 'Batı Şantiyesini' konuşlandırma kararı almıştık. Toplam 23 mahallemize hizmet götürülecek olan Batı Bölgesi Şantiyemizi Mayıs ayı ortasında yerinde incelemek amacıyla ziyaret etmiştik. Bugün ise, kentimizin doğu yakasına hizmet verecek olan Doğu Bölgesi Şantiyesi sahamızı incelemek üzere buradayız.

Doğu Bölgesi Şantiyemiz, Kurşunlu mahallemize konuşlandırılmış olup, Tahtaköprü, Aşağı Ballık, Babaoğlu, Bilal, Çitli, Bahçekaya, Eski Karacakaya, Eymir, Gedikpınar, Gündüzlü, Güneykestane, Güzelyurt, Hacıkara, Hamamlı, Hamitabat, Hasanpaşa, Hilmiye, İhsaniye, Karahasanlar, Kınık, Kocakonak, Küçük Yenice, Mesruriye, Mezit, Osmaniye, Özlüce, Rüştiye, Saadet, Sulhiye, Sultaniye, Sülüklügöl, Süpürtü, Tüfekçikonak, Yeni Karacakaya, Yukarı Ballık olmak üzere toplam 36 mahallemize ve Oylat Turistik Bölgemize hizmet götürecek. Kurşunlu ve çevresindeki mahallelerimize hizmet edecek hizmet binası ve şantiyesi hizmete sunulmuştur. Doğu Bölge Şantiyemizde; 2 adet kepçe, 2 adet kamyon, 2 adet traktör, 1 adet çöp kamyonu ve 1 adet hizmet aracı olmak üzere toplam 8 araç ile yerinden ve ani müdahale edilebilmektedir" dedi.

Şantiye bünyesinde 7 kişilik fen işleri ekibi ile 8 kişilik temizlik işleri olmak üzere toplam 15 kişilik ekibin konuşlandırıldığını ifade eden Aktaş, "1 Nisan itibari ile bölgede başlamış olduğumuz çalışmalar kapsamında, Kurşunlu mahallesinde şantiye alanı çevresine tel örgü çekilmiş ve ışıklandırması tamamlanmıştır. Kurşunlu Doğu Bölge Şantiyesinin garaj kapıları yerine kepenk sistemi takılarak, daha kullanışlı hale getirildi. Kurşunlu Ek Hizmet binasında yapılan tadilat ve düzenlemelerle, bölge sorumlusu, hizmet masası, zabıta ve tahsilat birimi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bulunduğu alanı kötü olan, Belediye caminin eski tuvaleti yıkılarak, daha uygun ve kullanışlı bir alana, içerisinde engellilere de hizmet veren yeni tuvalet yapılarak hizmete açılmıştır. Her sene geleneksel olarak kutlanan ve bu senede İnegöl Belediyesi bünyesinde yapılan Bakmaca Dede Şenliklerini düzenlendik. 30 Mart 2014 seçimlerinden önce söz verilerek yapımına başlanan Çayköy deresinden Kurşunlu Sulama göletine su getirme işi % 95 oranında tamamlanmış olup, 1 ay gibi kısa bir sürede hizmete girmesi planlanmaktadır. Kurşunlu ile Hasanpaşa ve Kurşunlu ile Kınık Mahallesi arası asfalt yama çalışmaları yapılmıştır. Kurşunlu mahallesi mezarlığının içerisindeki yabancı ot temizleme ve ot ilaçlama işlemi tamamlanmıştır. Kurşunlu Mahallesi girişi ile kaldırım ve yol kenarlarının ot ve temizlik işlemleri tamamlanmıştır. 1 Nisan 2014 tarihinden sonra Fen İşleri ekiplerimizce Kurşunlu ve Tahtaköprü Mahallesi kilitli parke taşlarının tamiri, İskaniye Mahallesinde yol kenarına 100 metre arazi yağmur giderinin döşenmesi, Özlüce mahallesi içi eski çöplük alanının ve eski su deposunun sökülerek temizlenmesi işlemleri yapıldı.

Tüm bu çalışmalar yaklaşık 16 bin nüfusa sahip ve İnegöl'ümüze yeni mahalle olan bu yerleşim birimlerimize daha iyi hizmet sunmak amacı ile yapmış olduğumuz çalışmaların başlıcalarını oluşturmakta. Başta bölgemiz olmak üzere tüm İnegöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğu Şantiyesi Sahası İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement