Doğuda Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Doğuda Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışının ardından Erzurum'da hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olarak kaydedildi.

22.04.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışının ardından Erzurum'da hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerine kadar Ardahan, Kars ve Iğdır'da yağmur ile karla karışık yağmur bekleniyor.

Bölgede sıcaklıklar ise 2 ila 4 derece düşecek. Gece en düşük hava sıcaklıkları, Iğdır'da 8, Ağrı'da 2, Erzincan'da 0, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 3, Ardahan'da 4, Erzurum'da 6 derece ölçüldü.

Gündüz en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 21, Erzincan'da 17, Erzurum'da 14, Ağrı'da 13, Kars'ta 12, Ardahan'da 10 derece olacağı öngörülüyor.

Yağışın ardından kar kalınlıkları ise Ardahan'da 6, Erzurum'da 4, Kars'ta 1 santimetre ölçüldü.

Belediye ekiplerince kar temizleme çalışmaları başlatıldı.

Ardahan

Ardahan'da etkili kar yağışı güzel görüntüler oluştururken, sabah saatlerinde yollarda buzlanma meydana geldi.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, gece başlayan kar yağışının halen yer yer etkili olduğunu belirterek, "Ardahan- Posof ve Ardahan-Artvin yolları başta olmak üzere yüksek kesimlerde halen buzlanma mevcut. Gün boyunca bölgede kar görülüyor. Bu nedenle sürücülerin tedbirli olmaları gerek." dedi.

Kars

Kars'ta da kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü. Vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Sarıkamış ilçesinde kar yağışı güzel manzaralar oluşturdu. Baharı müjdeleyen mor kardelenler ile sarı çayır çiçekleri kar altında kaldı. Küçük su akıntılarının yanında açan çiçekler de havanın aniden soğumasıyla buz tuttu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğuda Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement