Çalışan Emekliye Prim Desteği Gelecek, GSS ve Prim Desteğine İşçi Sayısı Sınırına Son - Son Dakika
Ekonomi

Çalışan Emekliye Prim Desteği Gelecek, GSS ve Prim Desteğine İşçi Sayısı Sınırına Son

Çalışan Emekliye Prim Desteği Gelecek, GSS ve Prim Desteğine İşçi Sayısı Sınırına Son

Çalışan emekliden sosyal güvenlik destek primi kesintisi kalkacak. GSS borçlanması ve az gelişmiş illerde işletmelere pirim desteği için işçi sayısı sınırı son bulacak.

07.01.2016 02:21  Güncelleme: 08:56

Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

KENDİ ADINA ÇALIŞANDAN DESTEK PİRİMİ ALINMAYACAK

Tasarıya göre, "Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar" kapsamındaki Bağ-Kur'lu emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak.

YAŞLILIK AYLIĞI KESİLMEYECEK

Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, herhangi bir prim ödememeleri için sigortalı sayılmayacak.

GENÇLERİN GSS BORÇLANMASINA SON

Ana veya babası üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişi sayılmayanlardan lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla, primleri devlet tarafından ödenerek, mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl süreyle gelir tespiti yapılmaksızın sağlık hizmeti alabilecek.

AZ GELİŞMİŞ İLLERDE TEŞVİK İÇİN ÇALIŞAN SINIRI KALKACAK

Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran iş yerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı sayısı sınırı kaldırılacak.

HASANKEYF'İN TAŞINMASI

Tasarı, Dicle Nehri üzerinde inşa edilen Ilısu Barajı ve HES Projesi göl alanında kalacak olan Hasankeyf ilçesinin taşınacağı alanı da belirliyor. Buna göre, ilçe kuzeyde 995 metre rakımlı Berrahalil Tepesi ile Hamduni Sırtı, doğuda 515 metre rakımlı Kot Tepe, güneyde Dicle Nehri, Kesmeköprü Köyü ve Kınamaz Burnu, batıda 670 metre rakımlı Düğli Tepe ve Mesiliamer Sırtı ile çevrili alana nakledilecek.

Hasankeyf ilçe merkezi yeni yerleşim yerine nakline kadar geçecek süre içinde, ilçenin hukuki varlığı mevcut yerleşim yerinde sürdürülecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalışan Emekliye Prim Desteği Gelecek, GSS ve Prim Desteğine İşçi Sayısı Sınırına Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • umut: aptalca bi uygulama emeklinin maaşını adamgibi düzenle çalışmasınıda yasakla ne işsiz kalır nede aç insan aksızam söyleyin arkadaş 40 yaşında emekli et şuanki maaşı1500 ama şimdi emekli olan 50 yaşındakine 1100 tele ver revamı bu 1 0 Yanıtla

Advertisement