Domatesin Kilosu 13 Kuruşa Kadar Düştü - Son Dakika
Güncel

Domatesin Kilosu 13 Kuruşa Kadar Düştü

Domatesin Kilosu 13 Kuruşa Kadar Düştü

İzmir'in ilçelerinde salçalık domatesin fiyatı 13 kuruşa kadar düştü. Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları domates fiyatının düşüşünü değerlendirdi.

21.08.2015 10:20  Güncelleme: 10:21

Ege Bölgesi'nde salçalık domatesin fiyatı düşüşe geçti. Salça fabrikalarının yerli domatese değil dışarıdan alınan domatese yönelmesi ile domates çiftçinin elinde kaldı. Ege Bölgesi salça fabrikalarının ihtiyacını Antalya ve çevresindeki domates üreticileri karşılıyor. Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları domates fiyatındaki düşüşü değerlendirdi. 10-15 yıldır Türkiye'de domates fiyatlarının çalkantılı olduğunu ifade eden Taşkıranoğulları,"Üreticiler ve fabrikalar sözleşmeler yapıyorlar ancak bu sözleşmeler hukuki açıdan çok eksik ve üreticiye dayatmalarla dolu fabrikanın hiçbir zorunluluğu yok. Sene başında anlaştıkları fiyatı hasat zamanı düşürüyorlar, üretici itiraz edemiyor. Yaptıkları şey sözleşmeden çok taahhüt, fabrikalara hiçbir sorumluluk yüklemiyor" dedi. Üreticinin kendilerine gelmesi gerektiğinin altını çizen Taşkıranoğulları,"Çiftçiler sözleşmelerden önce bize gelmeli bizim aracılığımız ile fabrikalar ile sözleşme yapmalı, yasal olarak fabrika sözleşme uymadığı takdirde çiftçinin talep edeceği bir tazminat var; fakat hem üretici üstüne gitmiyor hem de sözleşmelerin eksiklikleri var" açıklamasını yaptı.

Domatesin satılışının hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Taşkıranoğulları, "Domates tarlada fazla beklerse asidi tarlaya zarar verir. Elden hızlı çıkarılması lazım, kimse fırsatçılık yapmamalı, biz birbirimize lazımız, üretici ve sanayici işbirliği içinde olursa en iyi sonuç elde edilir" dedi.

Her türlü danışma için çiftçiyi Bergama Ziraat Odasına davet eden Taşkıranoğulları, "Üreticiyi ve sanayiciyi her zaman bekliyoruz. Sözleşme yapacaklarında, fiyat belirleneceğinde bize gelsinler birlikte en iyi sözleşmeleri yapalım. Gerekirse Ege Üniversitesi'ne gidelim, oradan yardım alalım" dedi.

ÇİFTÇİYİ KURUTMALIK DOMATES KURTARIYOR

Kurutmalık domatesin çiftçi için önemine değinen Taşkıranoğulları, "Kurutmalık domates çiftçinin elini biraz rahatlatıyor, umarım salçalık domates satışında da aynı verimi alabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Domatesin Kilosu 13 Kuruşa Kadar Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement