Donald Trump, Kendisine Verilen Oyların Clinton'a Yazıldığını İddia Etti - Son Dakika
Güncel

Donald Trump, Kendisine Verilen Oyların Clinton'a Yazıldığını İddia Etti

ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump, "Cumhuriyetçilere verilen oyların Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

08.11.2016 22:55  Güncelleme: 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de oy verme işlemi sürerken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'tan şok bir iddia geldi. Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

TRUMP'TAN ÇARPICI İDDİA

Amerikan televizyonu Fox News'a telefonla bağlanan Trump, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Reuters'ın haberine göre Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

"NE OLUP BİTTİĞİNE BAKMAM LAZIM"

Trump bunun üzerine gelen "Yani sizce seçimler bu gece bitmez mi?" sorusuna, "Ne olup bittiğine bakmam lazım" diye yanıt verdi.


OYLARINI NEW YORK'TA KULLANDILAR

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump oylarını New York'ta kullandı. Sandığa ilk gelen aday ise Clinton oldu. Clinton ve eşi eski Başkan Bill Clinton oylarını evlerinin bulunduğu New York'un Chappaqua bölgesinde attı.

Cumhuriyetçi Trump ise Manhattan'da oyunu kullanacağı seçim merkezine eşi Melania Trump ile yerel saat ile 11'e doğru geldi.

Clinton, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçilirse elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Clinton, seçmenlere sandığa giderek oy kullanma çağrısında bulundu ve "Gidip tarih yazalım" dedi.

MAHKEME TRUMP'IN İTİRAZINI REDDETTİ

Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump'ın kampanyası Nevada'daki bir seçim merkezi aleyhine dava açtı.

Trump'ın kampanya ekibi, Nevada Clark County'deki seçim merkezinde sandıkların kapanmasının ardından da insanların oy kullanmasına izin verildiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Nevada'daki eyalet mahkemesinde dava açıldı. Dava dilekçesinde ofis görevlisinin eyalet yasalarını ihlal ettiği belirtildi ve ofisteki oyların diğer oylardan ayrı tutulması istendi.

Trump'ın Nevada'da sandıkların kapanmasının ardından oy kullanılmasına izin verildiği yönünde seçim merkezine açtığı dava yargıç tarafından ret edildi.



Donald Trump, Kendisine Verilen Oyların Clinton\'a Yazıldığını İddia Etti

Son Dakika Güncel Donald Trump, Kendisine Verilen Oyların Clinton'a Yazıldığını İddia Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement