Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatlarına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatlarına Başlandı

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatlarına Başlandı

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yeni alınan Vitreoretinal cerrahi cihazı sayesinde artık göz ameliyatları yapılabiliyor.

23.09.2014 10:03  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde yeni alınan Vitreoretinal cerrahi cihazı sayesinde artık göz ameliyatları yapılabiliyor.

Bölgedeki devlet hastaneleri arasında sadece Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne yeni alınan cihaz sayesinde göz arkasındaki kanamalar, göz arkasında oluşan yırtıklar, bazı katarak ameliyatı komplikasyonları düzeltilebiliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emrah Mat, yeni alınan Vitreoretinal cerrahi cihazının bölgedeki devlet hastaneleri arasından sadece kendi hastanelerinde bulunduğunu ve yeni alınan cihaz sayesinden birçok zorlu göz ameliyatının kolaylıkla yapıldığını söyledi. Cihazla birlikte hastanede göz ameliyatlarına başladıklarını ve ilk hastalarını aldıklarını kaydeden Dr. Mat, "Hastanemizde cerrahi ameliyatlara başladık. Bugün ilk hastamızı aldık. Bölgemizde özellikle Suriye'den gelen misafirlerden sonra yoğun ihtiyaç olan bu cerrahi, şuanda bölgemiz de devlet hastaneleri içinde ilk yapan hastane biziz. Bu imkanları bize sağlayan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimiz Kadir Çağlar Çatak, Tıbbi Hizmetler Başkanı Ömer Aykut ve Hastane Yöneticimiz İdris Yıldırım'a teşekkür ederim. Bu imkanları biz sağladılar. Bundan sonra bizde halkımıza önceden yapılmayan daha ileri teknolojinin gerektirdiği bu ameliyatları yapmaya başlayacağız" dedi.

Cihazın zorlu göz ameliyatlarına kolaylık sağladığını ve birçok göz rahatsızlığının ameliyatının yapımına imkan verdiğini aktaran Dr. Emrah Mat, "Bu cihazla göz arkasındaki kanamaları, göz arkasında oluşan yırtıkları, bazı katarak ameliyatı komplikasyonları düzelte biliyoruz. Gözün arka kısmanda, lensin arka kısmında, sinir tabakasındaki işlemleri yapabiliyoruz. Bölgemizde özellikle şeker hastalığına bağlı göz ileri evre göz bozuklukları olabiliyor. Bunlar kanama ile sonuçlanabiliyor. Bunların tedavilerini yapıp nerdeyse kör olan bir gözü tekrar işini görecek kadar çok daha iyi seviyelerde görmesini sağlamış oluyoruz bu ameliyatlarla. Devlet hastanesi olarak bölgede yok bu cihaz. Türkiye'de sayılı, Türkiye'de 5 yada 10 devlet hastanesinde var. Üniversitelerde oluyor; eğitim hastanelerinde oluyor ama devlet hastanesi olarak 5 yada 10 hastanede var. ilk ameliyatımızı başarıyla yaptık" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatlarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement