DSİK Bölge Başkanlarından Petrol-İş'e Destek - Son Dakika
Yerel

DSİK Bölge Başkanlarından Petrol-İş'e Destek

DSİK Bölge Başkanlarından Petrol-İş\'e Destek

DİSK Genel Merkez yöneticileri ve Bölge illerinin şube başkanları, Petrol İş Sendikasını ziyaret ederek TPIC işçilerine destek verdi.

12.01.2015 07:33

Ziyarete, DİSK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Gürgün, Bölge Başkanı Serdar Ekingen, Genel- İş Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Salih Doğrul, Van Şube Başkanı Salih İpek ve Batman Şube Başkanı Murat Akın ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. DİSK adına destek ziyaretinde konuşan Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Gürgün, "Emeğin bu kadar düşürüldüğü bir dönemde, işçi kıyımı anlamına gelen bu girişim kabul edilemez. Mücadeleniz bizimde mücadelemizdir. Her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz" diye konuştu.

Heyet adına yapılan açıklamada ise şöyle denildi; "Bugün Batman'da yapılan ve hiçbir vicdana sığmayan işten çıkarmalara karşı DİSK ve DİSK'e bağlı sendika başkanları ve yöneticileri olarak tepkimizi ortaya koymak ve dayanışmak için buradayız. Bugün Batman TPİC ve TPAO'da oynanan oyun kurumu küçültülmesi ve özelleştirme yoluyla peşkeş çekilmesi oyunudur. Batman işçisi onurlu bir direnişle bu kirli oyuna dur demiştir ancak bu direniş kalıcı bir çözüm getirmiyor. DİSK ve DİSK'e bağlı sendikalar olarak yıllardır alanlarda verdiğimiz mücadeleyi bugünde TPİC ve TPAO işçilerinin onurlu mücadelelerine destek olrak devam ettireceğiz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DSİK Bölge Başkanlarından Petrol-İş'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement