DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor - Son Dakika
Güncel

DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti ve ittifak için adımlar atacaklarından bahsetti.

14.03.2015 16:30  Güncelleme: 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi'ni ziyaretinde ittifak için adımlar atacaklarını söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti.

Parti genel merkezindeki ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Türker, Türkiye'nin bir değişim süreci yaşadığını ve bu sürecin 7 Haziran seçimlerinden sonra koordinatları belli olmayan bir yere doğru yöneleceğini iddia etti.

"TÜRKİYE'NİN SOL İKTİDARA İHTİYACI VAR"

Türker, seçimin sonucunun, Türkiye'nin kaderini değiştireceğini ileri sürerek, ülkenin, öteden beri bir sol yönetime ihtiyacı olduğunu savundu.

"CHP TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ"

İnsanları birleştirebilmek için platform oluşturulması gerektiğini ifade eden Türker, solda birlik için CHP'ye öneri götürdüklerini, ancak CHP'nin böyle bir harekete öncülük yapma eğilimi göstermediğini kaydetti.

"KARARSIZLAR BİRLEŞMELİ"

Seçim öncesinde DSP'nin solda birlik platformu adı altında bir birliktelik düşüncesi olduğunu ifade eden Masum Türker, "Şu anda kararsız olduğunu ifade eden 12.5 milyonluk bir kitle var. Bu seçmenler bir arayış içindeler. Soldaki tüm partileri bir araya getirerek, merkezde orta sınıfa hitap eden bir oluşum düşüncesindeyiz. Bu platformda her parti kendi adıyla temsil edilecek. Bir anlamda Yunanistan'daki Syriza modelini öngörüyoruz. Önerimiz DSP ve Anadolu Partisi'nin bu platformun başını çekmesidir" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK"

Ülkenin geleceğine ilişkin kaygı duyan herkesin önerilerinin değerli olduğunu ifade eden Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ise, "Sayın Türker'in önerisi de bizim için değerlidir. Bu arayışa ait talebi yetkili arkadaşlarımız ve kurullarımızla değerlendirerek temaslarımızı sürdüreceğiz." dedi. Bir basın mensubunun 7 Haziran'daki hedeflerine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Tarhan, "Seçime giren her partinin hedefi elbette iktidar olmaktır. Bizim de hedefimiz iktidar. Her zaman söylediğim gibi barajları yıkmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ömer: solcular ne olacak hepsinden bir adam olmaz 8 21 Yanıtla
  • metehan albayrak: yanlış ittifak, ch dsp yi davet etti gerekirse parti amblemini bile değiştiririz 6 okun yanında güvercinde olur dedi dsp halen kendisini büyük bir parti sanıyor bölücülükten başka işe yaramaz, akp yi yıkacaksanız vatan anadolu ve dsp chp de birleşmeli bbp mhp birleşmeli mantık bu aklın yolu birdir yoksa akp ve hdp bu seçimlerde zafer ile çıkan 2 parti olur diğerleri için hezimet olur bunu millet görüyor ama liderler göremiyor yazık 9 6 Yanıtla
  • Yandaş: Bölücülük te pkk yı da geçiniz. .. 8 5 Yanıtla
  • misafir 07: tencere dibin kara seninki benden kara albirini vur ötekine. . . kör ile ayvaz. . 7 5 Yanıtla
  • mahmut: solun insiyatifini su anda hdp ele geçirmis durumda, gun geçtikce daha da guçleniyur. 9 3 Yanıtla
  • BİR DOST: Uzun zamandan beri beklediğim ittifak gerçekleşti / 0. 01 oyu garantiye aldınız hayırlı olsun. . 7 4 Yanıtla
  • ÖMER: EMİNE ÜLKER TARHAN COK ÖNEMLİ BİR İSİM CHP BU İSMİ KAYBEDEREK BENCE COK BÜYÜK HATA ETTİ 3 8 Yanıtla
  • Wert: Sandıktan bir oy çıkmıştır ağam benim oyumdur ağam yok ağam benim oyumdur benim oyum ne oldu. . . 8 2 Yanıtla
  • ATATÜRKÇÜ: BOŞA KÜREK ÇEKİYORSUNUZ, SİZ BİRLEŞSENİZDE YÜZDE 3 BİLE VARAMASSINIZ SADECE CHP NİN OYLARINI BÖLÜYORSUNUZ, BİR BAKIN ANKETLERE NE KADAR ŞANSINIZ VAR, OLAN CHP NİN OYLARINA OLUYOR. 7 2 Yanıtla
  • Abuzer kadayıf: İyi olsalardı partilerinin oylarını etkilemek için parti kurup oy bölmeye çalışmazlardı.iktidara fayda olsun diye bu ittifakı yapıyorlar.kimin ne için hareket ettiğini görmek mümkün.ama her ikiside görüceklerki kendileride kaybolur gidecekler 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement